DISTRIBUIȚI

Din mai până-n octombrie, insulele spaniole sunt ca un magnet pentru milioane de turişti.  Dintre cele trei insule – Ibiza, Menorca şi Mallorca, ultima este cea mai mare şi cea mai vizitată. Fie că vrei să străbaţi munţi (Sierra de Tramuntana) şi soselele care şerpuiesc de-a lungul coastei (până la Capul Formentor) ori că vrei să stai la plajă, să vizitezi muzee, să te reculegi în biserici ori să dansezi până în zorii zilei într-un club, poţi face asta într-o vacanţă în Palma de Mallorca.   E ocazia de a porni pe urmele lui Don Quijote. Nu, nu e nevoie să te lupţi cu morile de vânt ori să te duelezi cu uriaşi imaginari însă poţi avea parte, fără dubii, de o aventură de neuitat.


Cel mai simplu mod de a descoperi atracţiile întregii insule este să închiriezi o maşină. O săptămână nu este, desigur, niciodată deajuns pentru o vacanţă însă este suficient pentru a părăsi Mallorca mai bogată cultural, spiritual şi relaxată. Transportul public (reţea de autobuze şi trenuri) este însă foarte bine pus la punct aşa că poţi explora insula chiar dacă nu ai permis de conducere. Iar dacă vrei să te simţi cu adevărat liberă, închiriază o bicicletă şi pleacă la drum.

În oraş, pentru plimbări, artera comercială şi punctul de intâlnire al localnicilor este Passeig des Born. E locul perfect pentru petrecerea serilor calde, căci e plin de buticuri, magazine, baruri şi restaurante. Poţi să o iei agale pe străzile din cartierul vechi, să admiri case cu arhitectura în stil italian şi biserici încărcate de istorie şi să te opreşti în Piaţa Mare (la Place Mayor).

Pentru un alt fel de promenadă, pe malul mării, poţi pleca din port până în Arenal. De-a lungul a 16 km, vei trece de la o plajă la alta, toate cu nisip fin şi ape limpezi: Playa El Portixol, Coll d’En Rabassa, Can Pastilla.

Aventura nu se opreşte aici şi, dacă ai obosit, poţi să îţi tragi sufletul, câteva ore, pe-nserat: în cartierul antic (Casco Antiguo) sunt pub-uri şi baruri cu muzică live şi aer boem; în zona bulevardului Maritim (Paseo Maritimo) se găsesc cele mai luxoase localuri; pe bulvardul Mallorca, situat în centrul oraşului, găseşti restaurante clasice, preferatele localnicilor iar pe plaja – locul cel mai viu – tinerii din Palma se întâlnesc cu turiştii.

Gaudi, artistul naţional, a terminat catedrala

O vacanţă în Mallorca nu înseamnă doar să leneveşti la plajă ori să baţi la pas străzile căci, mai presus de orice, Spania e cunoscută pentru castelele, palatele şi catedralele sale gotice: Palatul Almudaina (actualmente găzduieşte Muzeul Regal Almudaina, străjuit de ziduri impunătoare), Castelul Bellver (fosta reşedinţă regală de vară, în timpul regatului Palma din 1276 până în 1349), Castelul de San Carlos (Muzeul Militar), Catedrala Santa Maria din Palma de Mallorca, Biserica Santa EulaliaSanta Catalina, Bazilica Sant Francesc.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/city-break/palma-de-mallorca-%E2%80%93-pe-urmele-lui-don-quijote.html