DISTRIBUIȚI

Palermo. De cum ajungi în centrul oraşului, forfota continuă şi haosul debusolant te izbesc și înțelegi că te afli într-un loc plin de culoare, maşini, scutere, că oamenii mişună care încotro iar seara toate astea se amplifică. Înarmată cu o hartă, multă curiozitate, răbdare și, cel mai important, dorința să gust cât mai mult din orașul ăsta colorat, am început aventura în Palermo.

Unde am stat în Palermo. Domus Carmelitana Siculorum, o fostă biserică din mijlocul pieței Ballaro, păstrată ca dormitoarele abaţiei dar folosită uneori şi pentru turişti, avea să fie atât loc de cazare cât și punctul de plecare pentru următoarele zile. De cum am intrat în camera de la etajul doi cu vedere spre piață, am știut că trebuie să deschid ferestrele și să încep să fotografiez. Piața Ballaro a fost pentru mine o atracţie în fiecare zi. Dimineaţa îmi dădea deşteptarea zumzăiala străzilor, la prânz încercam să surprind forfota iar seara era un amestec de linişte şi suspin după o zi plină.

Domus Carmelitana Siculorum - Palermo Italia

Strazi Palermo, Italia

Dacă încă nu ai văzut Palermo, trebuie să știi că este un oraş plin de contraste. De la străzi mari precum Via Roma care e plină de magazine care mai de care mai cochete până la zone în care lumea este cu totul diferită: săracă, gălăgioasă, colorată și totuși surprinzătoare. Îmi place să descopăr locurile mai puţin cutreierate de turiştii preocupaţi doar să bifeze puncte importante pe hartă, să observ localnicii și obiceiurile lor, să-i văd cum merg la piață ori cum arată casele tradiţionale. Mai are rost să spun că when in Rome do like Romans?

Oameni - Palermo, Italia

Nu trebuie să ratezi însă:  Quattro Canti – intersecţia de unde poţi pleca spre cele patru colturi ale oraşului Palermo, Teatro Massimo care este al treilea după Opera Naţională din Paris şi Opera de Stat din Viena sau Catedrala Palermo – construită în stiluri arhitecturale diferite.

Palermo Italia


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/city-break/palermo-cum-sa-scapi-de-iarna.html

DISTRIBUIȚI