DISTRIBUIȚI

Timp de o săptămână pe an, pădurile situate în jurul orașului Mangahurco, Ecuador, sunt pline cu flori galbene care încântă ochii privitorilor.

Acest loc îndepărtat din provincia ecuadoriană Loja, aflat la o aruncătură de băț de granița cu Peru, era până acum câțiva ani ocolit de turiști, aceștia neavând ce să viziteze în această zonă săracă. Acum, după publicarea primelor reportaje despre acest loc, aproape 10.000 de oameni vizitează anual Mangahurco pentru a asista la înflorirea copacilor guayacán.

Frumusețea peisajului provine din amestecul ciudat de culori – vibrația florilor galbene pe solul roșu uscat, și evident de amploarea evenimentului: există 40.000 de hectare de pădure de guayacán în această zonă și toți copacii înfloresc în același timp.

Guayacán este numele comun pentru o serie de specii de copaci de esență tare care aparțin familiei Bignoniaceae. Aceștia pot crește până la 20 de metri înălțime și sunt cel mai bine adaptați climatului cald, fiind îndeosebi observați în Ecuador, Mexic, Panama, Costa Rica și Peru.


Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/padurea-de-aur-locul-unde-10-000-de-oameni-vin-sa-asiste-la-inflorirea-copacilor-galerie-foto/

DISTRIBUIȚI