DISTRIBUIȚI

Florența este un adevărat muzeu în aer liber. Practic, pe orice străduță ai lua-o este imposibil să nu vezi vreo operă de artă din perioada Renașterii. Statui celebre, poduri vechi de secole, biserici impresionante, muzee cu lucrările celor mai de seamă pictori sau sculptori ai Italiei, străduțe pline de viață, palate cu grădini superbe – toate acestea fac din Florența una dintre cele mai mari atracții ale Italiei. Ponte Vecchio, “David” al lui Michelangelo, magnificul Dom – iată care sunt cele mai importante obiective turistice în Florența:

Catedrala Santa Maria del Fiore și Piazza Duomo

Catedrala Santa Maria del Fiore sau domul din Florența cea de-a doua biserică ca mărime din Italia, după Bazilica Sfântul Petru din Roma. Cel mai important obiectiv turistic din Florența, catedrala a fost construită între anii 1296 și 1436. Filippo Brunelleschi este celebrul architect care s-a ocupat de domnul impozant, unul din simbolurile orașului, dar și ale Italiei. Este impresionant felul în care arhitectul a proiectat acest dom uriaș, care are un design ingenios.

Piazza Duomo și grupul de clădiri din această zonă este un obiectiv turistic de neratat, ce reunește cele mai de preț comori artistice ale Florenței. Astfel, aici puteți admira lucrări ale artiștilor renascentiști Ghiberti, Brunelleschi, Donatello, Giotto și Michelangelo. În Piazza Duomo se află un alt obiectiv turistic important al Florentei: Baptisteriul Sf.Ioan Botezătorul / Battistero di San Giovanni. Aceasta este cea mai veche clădire a orașului.

Piazzale Michelangiolo

Această piață ce domnește deasupra orașului este un punct de oprire pentru toate autobuzele turistice din Florența. Dacă vrei să vezi un apus superb și să te bucuri de panorama orașului de la înălțime, trebuie neapărat să ajungi și aici. Este locul perfect de unde poți vedea cât de impresionant este Domul lui Brunelleschi.

Galeria și Palatul Uffizi

Rar ai ocazia să vezi atâtea lucrări spectaculoase ca la Galeria Uffizi, în care se regăsește cea mai mare colecție de artă renascentistă din lume. Operele din secolele XIV –XVI includ picturi ale celebrilor Michelangelo, da Vinci și Botticelli. Palazzo degli Uffizi a fost construit între 1560 și 1580.

Citește mai mult: https://life.ro/obiective-turistice-in-florenta-orasul-muzeu-al-italiei/

DISTRIBUIȚI