DISTRIBUIȚI

Suddul este o mlaștină uriașă formată de-a lungul râului Nilul Alb în sudul Sudanului. Zona acoperită de mlaștină este una dintre cele mai mari regiuni umede din bazinul Nilului. Dimensiunea sa variază permanent, cu o medie de peste 30.000 de kilometri pătrați, în funcție de cantitatea de precipitații care cade aici pe parcursul unui an.

Uneori, vegetația densă creează insule plutitoare de vegetație cu o lungime de până la 30 km. Zona este un paradis pentru crocodili și hipopotami. Suddul este considerat a fi aproape inaccesibil, fie pe uscat, fie pe apă. Aici se pot forma blocuri masive de vegetație care pot schimba cursul apei și bloca canalele navigabile. Timp de secole, această regiune a împiedicat exploratorii să călătorească de-a lungul Nilului. Singurii oameni care locuiesc aici sunt membri tribului Nilotic Nuer.

Popoarele Nilotice sunt popoare indigene din Valea Nilului care vorbesc limba nilotică. Acesta își are rădăcinile în limbile nilo-sahare, vorbite în Sudanul de Sud, Uganda, Kenya și nordul Tanzaniei. Într-un sens mai general, popoarele Nilotice includ toți descendenții vorbitorilor originali din Nilo-Sahara.

După tribul Bantu, Nilotic Nuer constituie al doilea cel mai mare grup care locuieșteîn această parte a lumii. Principala activitate a acestor oameni este creșterea animalelor, migrând în fiecare sezon cu efectivele de animale în căutarea de pășunat. Prin interacțiunea cu popoarele învecinate cum ar fi Nilotul din Africa de Est, s-auadoptat mai multe obiceiuri și practici care includ introducerea unui sistem de vârstă pentru stabilirea unei ierarhii sociale în cadrul comunității, circumcizia și scrisul.


Sursa: http://www.cunoastelumea.ro/