DISTRIBUIȚI

Italia e o ţară bogată în lacuri. Sunt cunoscute în lumea-ntreagă Lago Maggiore, Lago di Garda şi Lago Como. Şi mai interesant e că triada asta se află în nordul ţării, la mică distanţă de Veneţia şi de Milano. Cel mai bine e să hoinăreşti o săptămână întreagă prin satele şi oraşele răsfirate pe stâncile care se ridică deasupra lacurilor. Dar poţi să-ţi rup câteva ore dintr-un city-break la Milano ori la Torino pentru o plimbare pe malul Lacului Como.

La doar 60 de kilometri nord de Milano, se conturează un tablou cu creste montane. Primul impuls e să deschizi geamul şi să iei o gură de aer proaspăt după ce te vei fi părăsit nebunia din capitala modei.  De cum ajungi la Como, ai impresia că ești parte dintr-o carte poștală. Totul pare încremenit pe la începutul anilor 1900 și te aștepți ca de niciunde să apară o lady cu pălărie și umbrelă dantelată.

Dacă vrei să vii aici cu trenul, trebuie să mergi în gara Milano Nord Bovisa, să ceri bilet pentru Como Lago Nord și în mai puțin de o oră vei fi ajuns deja. Trenurile circulă la o frecvență de jumătate de oră așa că ai de unde alege.

Orăşelul ăsta are un aer provincial și aristocrat pe care îl simți prin toți porii. Italienii de aici nu sunt nici pe departe la fel de gălăgioși  ca cei din metropole iar puținii turiști pe care i-am întâlnit (pentru că am fost în extra sezon) aproape că vorbeau în șoaptă.

Pe străduţele înguste şi pietruite din Como, o masă parcă dintr-o altă epocă e pregătită pentru il dolce farniente. Clopotele de la Duomo bat de amiază iar un barcagiu mă invită, fără să insiste prea mult, la o plimbare pe lac. Prefer însă să-mi continui plimbarea pedestră pe malul lacului, până la podul cu lacăte.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/5-motive-sa-iubesti-lacul-como.html

DISTRIBUIȚI