DISTRIBUIȚI

Conform studiului anul de zboruri, poţi economisi până la 56% din preţul biletului rezervând cu 69 de zile înainte de plecare către destinaţii europene şi aproape 38% dacă îţi rezervă zborul către destinaţii mondiale cu 139 de zile în avans.

Cel de-al cincilea Studiu Anual de Zboruri iniţiat de echipa din spatele motorului de căutare pentru călătorii momondo dezvăluie care sunt cele mai bune momente în care poţi căuta şi rezerva bilete de avion către destinaţiile preferate, precum şi momentul din zi favorabil pentru zbor. În felul acesta, ştii dacă merită să te trezeşti foarte devreme pentru a te urca în avion, precum şi care sunt cele mai ieftine, respectiv cele mai scumpe zile ale săptămânii pentru a zbura.

Indiferent dacă este vorba despre destinaţii din Europa sau din lumea întreagă, pentru a face economii, rezervă zborurile cu trei luni înainte.

În cazul zborurilor din România către destinaţii din Europa, nu ar trebui să aştepţi până în ultimul moment, având în vedere că poţi plăti cel mai mic preţ cu aproximativ două luni înainte de data plecării. Astfel, poţi face, în medie, economii de până la 56% atunci când rezervarea este făcută cu 69 de zile înaintea călătoriei. În acest moment, preţul mediu al biletului de avion este de 88 de euro. La polul opus, rezervările făcute în ziua plecării ajung la un cost aproximativ de 200 de euro.

Dacă îţi plănuieşti vacanţe în afara Europei, rezervările ar trebui făcute cu încă şi mai mult timp în avans. Cel mai ieftin preţ mediu s-a dovedit a fi cel plătit cu 139 de zile înaintea călătoriei: 416 euro, cu 38% mai ieftin decât cel plătit cu o zi înainte de plecare (666 de euro).

Cea mai ieftină zi pentru a călători: duminica, atât pentru călătoriile în Europa, cât şi pentru cele în afara continentului

Rezervarea făcută în avans nu este singura metodă pentru a economisi bani atunci când achiziţionezi bilete de avion. Poţi economisi încă şi mai mult dacă ţii cont de cea mai ieftină zi a săptămânii. În cazul zborurilor din România către destinaţii europene, duminica este cea mai ieftină zi de plecare, cu un cost cu 9% mai mic la zboruri decât cele de sâmbătă (cea mai scumpă zi a săptămânii).

Sursa: https://www.one.ro/lifestyle/vacante-si-calatorii/momentele-cheie-in-care-poti-rezerva-si-calatori-facand-economii-de-pana-la-56-17626580