DISTRIBUIȚI

În orașul Elche, în Spania, există o mare pădure de palmieri, singura de acest gen din Europa și una dintre cele mai mari rezervații forestiere de acest tip din lume.

Elche are mai mulți palmieri decât oameni. Potrivit unor estimări, între 200.000 și 300.000 de arbori există în această zona unică de pe bătrânul continent. Palmierii există în Elche de aproximativ 2500 de ani. Primele exemplare au fost probabil plantate în secolul al V-lea î.H. de către cartaginezi care s-au stabilit în sud-estul Spaniei. Spre sfârșitul secolului al X-lea d.Hr, când peninsula Iberică era sub dominația arabă, musulmanii au construit aci unul dintre primele sisteme de irigație moderne pentru palmieri.

De la distanță, zona arată ca o pădure vastă, dar în realitate palmierii fac parte din peisajul urban al orașului. Copacii sunt plantați în livezi compacte, pătrate sau dreptunghiulare, iar în mijlocul livezii, de obicei se află mai multe proprietăți abandonate. Cele mai multe case de astăzi sunt abandonate, deoarece livezile au fost cumpărate de consiliul local. Unele dintre livezi sunt acum parcuri publice unde oricine se poate relaxa înconjurat de acești minunați arbori.

Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/marea-de-palmieri-din-elche-spania-singura-rezervatie-forestiera-de-acest-tip-din-europa/

DISTRIBUIȚI