DISTRIBUIȚI

„Londra din avion” pentru că am scris asta la doar două ceasuri după ce am părăsit capitala Angliei, în avionul de noapte spre București. Spre deosebire de alte locuri pe care le-am vizitat, despre Londra am vrut să scriu cât mai repede, cât încă sunt sub vraja sa pentru că trebuie să recunosc că a reușit să mă impresioneze mai mult decât mă așteptam.

Londra – o mare surpriză

E prima dată când ajung în Anglia pentru că Londra n-a fost nicicând pe wishlist-ul meu. Trăiam cu impresia (de fapt, clișeul) că orașul ăsta este rece, conservator, că vremea e mereu urâtă, că oamenii sunt up tight și că nu e mare lucru de văzut acolo. Pusă însă în fața faptului împlinit (adică în fața biletelor de avion) cu prea puțin timp înainte de plecare, m-am lăsat dusă de val. Încă de la sosire, englezii m-au surprins la fiecare pas: zâmbitori, prietenoși, vărbăreți și foarte arătoși. Wow nu așa mi-i imaginam!

Deși am ajuns în Londra în toiul nopții (Wizzair are zboruri parcă special gândit pentru călătoriile business), nu mi-am putut desprinde nasul de geamul mașinii ce m-a dus până la hotel. Străduțe frumoase, cochete, curate, cu clădiri rupte din povești. Nu-mi venea să cred că mi-am putut imagina Londra ca fiind o simplă metropolă la patru ace.

Londra – oraș colorat

Londra te surprinde prin diversitate de la primul pas pe care-l faci pe stradă. Pe lângă faptul că numărul imigranților e foarte mare, orașul acesta e plin de contraste: de la englezi eleganți și spilcuiți parcă rupți din filme până la ultimele tendințe punk, musulmani, cântăreți pe stradă, domnișoare drăguțe tolănite pe borduri și puburi pline ochi cu zeci de oameni la ușă. De asemenea, există o diferență majoră între cartierele celebre luxoase precum Notting Hill, Kensington sau Chelsea care te uimes prin eleganță și rafinament și zonele mărginașe pline de imigranți și piețe stradale. Ambele fețe ale orașului au însă un farmec aparte și mie mi-au plăcut foarte mult.

În Londra coafura nu rezistă

Nu te obosi să-ți faci vreo coafură prea complicată în Londra pentru că ploaia și vântul îți vor strica toate planurile. Vremea schimbătoare specifică Angliei nu e nici pe departe un clișeu. În cinci zile la sfârșit de iunie am avut ocazia să îmbrac atât rochițe și sandăluțe cât și geci și polare. Partea bună este că, deși plouă foarte des, nu plouă mult. Ploile nu țin mai mult de 15 minute dar pornesc la fel cum se și opresc: brusc. E bine deci să ai mereu la tine o umbrelă sau o pelerină.

Englezii arată foarte bine

M-a frapat stilul englezilor cu care am intrat în contact și pe care i-am văzut pe străzile Londrei. Oriunde ai întoarce capul, nu poți să nu vezi bărbați îmbrăcați foarte elegant, cu cămăși sau costume parcă turnate pe ei. Fie că merg spre birou sau îi vezi seara în pub-uri sau parcuri, englezii nu se dezmint când vine vorba despre aparențe. Ei arată foarte bine (și o știu) pe când ele nu mi-au atras atenția cu nimic. Poate doar cu faptul că am văzut mai multe tocuri de >10cm pe străzile Londrei decât în orice alt oraș european. Asta ca să știi la ce să te aștepți când plănuiești călătoria spre Londra. Poate-ți lași acasă iubitul și pleci doar cu fetele. Eu numa’ zic.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/jurnalele-travelgirls/londra-din-avion.html

DISTRIBUIȚI