DISTRIBUIȚI

Dacă vrei să descoperi unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa, atunci trebuie să faci o vizită pe Valea Wachau, din Austria. Aici o să ai parte de un peisaj extraordinar, dar și de o mulțime de atracții turistice interesante, care cu siguranță o să te impresioneze.

Ce trebuie să știi despre Valea Wachau

Valea Wachau, care se întinde pe o lungime de aproximativ 40 de km, se află pe drumul Dunării către Viena, aceasta numărându-se printre cele mai apreciate atracții turistice din Austria. Zona atrage vizitatori din toată lumea, oferind obiective pentru toate gusturile. Cei care iubesc natura se pot bucura de peisajul pitoresc, în timp ce, pentru cei care vor să cunoască mai bine zona, aici există o mulțime de castele și mânăstiri care se pot vizita. De asemenea, Valea Wachau este cunoscută pentru vinurile excelente.

În decembrie 2000, acest loc superb a fost introdus în Patrimoniul Internațional al UNESCO.

Ce să vizitezi în Valea Wachau

Considerată una dintre cele mai importante atracții turistice din Austria, Valea Wachau are o ofertă extrem de bogată pentru turiști.

Probabil cel mai popular obiectiv turistic din zonă este orașul Durnstein și Castelul Durnstein, acolo unde Regele Richard I al Angliei a fost ținut captiv de către Leopold al V-lea, Ducele Austriei.

În zonă există însă multe alte atracții bogate în istorie precum Mânăstirea Melk, din orașul cu același nume. Aceasta a fost construită în secolul XVIII și a supraviețuit războaielor care au avut loc de-a lungul timpului. Decorul baroc din interior și din exterior este cu totul special. De asemenea, mânăstirea are o bibliotecă impresionantă unde se găsesc mii de manuscrise. În Melk te mai poți bucura de arhitectura frumoasă din oraș, dar și de centrul vechi, Castelul Schallaburg sau Castelul Shonbuhel. La aproximativ 18 km de oraș o să descoperi și frumoasele ruine ale Castelului Aggstein.

O localitate le fel de plină de șarm este și Krems, considerată unul dintre cele mai bine păstrate orașe din Europa. Aici o să te poți plimba în voie pe străduțele medievale. Arhitectura minunată te va cucerii cu siguranță, elementele vechi și cele noi îmbinându-se perfect.

Atunci când ajungi pe Valea Wachau merită să faci o călătorie și în sătucul Willendorf. Ce face acest loc special? Aici a fost găsită cea mai veche sculptură europeană, respectiv Venus din Willendorf. Aceasta datează de aproximativ 28.000 de ani. În sat există un muzeu dedicat poveștii acesteia, însă piesa în sine este expusă la Muzeul Istoriei Naturale din Viena.

Valea Wachau este un loc excelent și pentru cei care iubesc natura și exercițiile în aer liber. Dacă te numeri printre aceste persoane te vei putea bucura de frumusețea zonei de pe bicicletă. Poți închiria un vehicul pe două roți pentru a explora acest loc incredibil, pe traseele de bicicletă bine marcate.

Nu în ultimul rând, Valea Wachau este una dintre cele mai căutate atracții turistice din Austria și datorită vinului de renume mondial care este produs aici. Dacă îți plac băuturile fine te poți bucura de o degustare pe cinste.

Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-locuri-incredibile-valea-wachau-austria

DISTRIBUIȚI