DISTRIBUIȚI

Palatul Achilleion este unul dintre cele mai frumoase din Europa, un obiectiv turistic pe care merită să-l vizitezi cel puțin odată. Acesta a fost construit la cererea Împărătesei Austriei, Sisi. Impunătoarea clădire se află la câțiva kilometri de Corfu Town, de pe insula cu același nume, din Grecia. Nu are cum să nu-ți placă un astfel de loc fermecător!

Istoria Palatului Achilleion

Palatul Achilleion are o istorie bogată, servind mai multe scopuri în cei peste 125 de ani de la ridicarea sa. Edificiul a fost construit de către Împărăteasca Elisabeta a Austriei (Sisi), care, la insistența consulului austriac Alexander von Wasberg, a decis să-și facă aici o reședință de vară.

Clădirea arată incredibil, mai ales că Sisi era cunoscută drept o iubitoare a frumosului. Palatul a fost ridicat avându-l pe eroul grec Ahile drept temă. Astfel, statuile și tablourile cu Ahile decorează într-un mod aparte interiorul, cât și exteriorul Palatului Achilleion. Tot Sisi a fost cea care a dat numele edificiului.

Din 1891 și până în 1898, când a fost asasinată, Împărăteasa Sisi a vizitat des palatul din Corfu. Câțiva ani mai târziu, urmașii acesteia au vândut reședința de vară Regelui Wilhelm al II-lea, care a folosit-o în același scop, dar și pentru întâlniri diplomatice. El a respectat tema aleasă de Împărăteasca Sisi și a continuat să aducă aici statui care îl înfățișau pe Ahile.

Palatul Achilleion din Corfu a rămas un important centru pentru diplomația europeană până la începerea Primul Război Mondial, în perioada conflictului militar fiind folosit drept spital. După terminarea războiului, palatul a devenit sediu pentru diferite instituții de stat.

După ce s-a încheiat și cel de-Al Doilea Război Mondial, Palatul Achilleion a ajuns pe mâna unei companii private. Astfel, în 1962, edificiul era muzeu la parter și cazino la etaj. Din 1994, minunata clădire a fost folosită ca muzeu și ca gazdă a unor evenimente importante. De atunci și până în prezent se numără printre cele mai apreciate atracții turistice din Corfu.


Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-locuri-incredibile-palatul-achillion-grecia

DISTRIBUIȚI