DISTRIBUIȚI

M-am îndrăgostit de Italia iremediabil, aș spune, pentru că este țara care își rezervă dreptul de a te surprinde mereu, oriunde te duci.

E greu să alegi ce oraș vrei să vizitezi prima dată în această țară, și-atunci, dai cu banul sau închizi ochii și pui degetul pe hartă. Eu am ales totuși să mă îndrept către nordul Italiei. Mi-a fost descris ca un loc deosebit, liniștit și echilibrat și n-am mai stat pe gânduri. M-am dus.
De-a dreptul spectaculos aici este Lacul Garda (Lago di Garda), situat la intersecția regiunilor Veneto, Lombardia și Trentino. Este cel mai mare lac din Italia cu o suprafață de 370 km pătrați. Este situat la o distanță foarte mică de Verona și Brescia și găzduiește cel mai mare parc de distracții al Italiei: Gardaland.

Lago di Garda Italia (4)

Cum ajungi?

Aflat la 30 km de Verona și 40 km de Brescia, poți alege trenul sau mașina. Cu trenul faci foarte puțin și este foarte ieftin (exemplu: o călătorie dus de la Verona Porta Nuova – la Castelnuovo Del Garda durează 12 minute și costă 2,55 euro). Cu autobuzul faci ceva mai mult dar este la fel de convenabil.
Cum te deplasezi odată ce ai ajuns aici? Distanțele între orașe de pe malul Lacului Garda fiind destul de mari, poți lua taxiul sau un autobuz local.

Unde te cazezi?

Prețurile nu sunt dintre cele mai mici aici, pe malul Lacului Garda, însă cu siguranță face parte din povestea călătoriei să rămâi peste noapte într-unul din satele sau orașele de aici. O noapte de cazare pentru 2 pornește de la 50 de euro.

Dacă nu dorești să stai mai multe zile pe malul Lacului Garda, atunci Verona rămâne cea mai bună opțiune, mai ales că acolo ai șanse mai mari să găsești locuri de cazare decente, în buricul orașului vechi, la prețuri foarte bune.

Ce trebuie să știi

  • Pentru acest loc ar trebui să aloci câteva zile ca să vizitezi toate satele și orașele din apropiere: Sirmione, Garda, Peschiera, Bardolino, Castelnuovo Del Garda sau Lazise și să te bucuri de tot ce are el de oferit: plimbări pe faleză, relaxare, parcuri de distracții sau grădini botanice. Toate acestea îți vor ocupa cel puțin 2 zile.
  •  Trebuie să știi că poți face aici și sport: echitație, golf, înot, surf sau scufundări. Nici plimbările cu barca nu lipsesc sau poți închiria biciclete.
  • Vei găsi o mulțime de magazine și târguri cu produse tradiționale la orice pas, de unde îți poți cumpăra ce nici nu-ți trece prin cap.
  • Ai o mulțime de parcuri naturale și grădini din care să alegi și unde să trăiești o experiență minunată în aer liber.

Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/destinatii/italia/lacul-garda-lago-di-garda-italia-ai-fost-aici.html

DISTRIBUIȚI