DISTRIBUIȚI

Odată ce dai nas cu orice oraș german, îți dorești să revii, să te ancorezi în normalitatea aia a lor și să evadezi din nebuloasa socială și politică a țării de baștină pentru câteva zile, pentru o săptămână sau mai mult, de parcă ai căuta perfecțiunea. De fapt, ne mințim pe noi înșine pentru că nu căutăm nicio perfecțiune, căutăm numai liniștea psihică de după stresul acumulat peste an. Așa am ajuns să petrec câteva zile memorabile în Köln.

Cum ajungi în Köln

Călătoria mea începe cu o cursă Germanwings spre Köln. Zborul e în program, singurul incovenient pentru vreo 20 de minute fiind ventilaţia, care aduce un aer de vechi, ca din dulapurile bunicii pline cu halva, biscuiți și bomboane. Cred că e prima dată când rezistsituației gândidu-mă la parfumul ăla de femeie frumoasă amintit în piesele vremii.

zbor bucuresti-koln

Din aeroportul din Köln urmărești plăcuţele informative şi ajungi în gara ce leagă aeroportul de oraş, de unde iei trenul până în Gara Centrală.

Tren Ice Express iesind din Gara Centrala din Koln

De aici până la hostel apelez la U-Bahn, un tramvai atât de suprafaţă, cât şi subteran. Preţul biletului variază în funcţie de timpul pe care îl petreci în mijlocul de transport. În intervalul de timp în care biletul este valid poţi schimba oricâte mijloace de transport în comun dorești.

Atât timp cât îți planifici vizitele la obiective din timp şi inspectezi harta oraşului şi rutele mijloacelor de transport în comun, nu ar trebui să ai probleme cu orientarea spre destinaţia ta. Compania ce operează transportul în comun chiar are o campanie de conştientizare a beneficiilor acestuia foarte interesantă.

POZA 4_Boltensternstrasse Tram Station

Ce mănânci în Köln

Din păcate nu am reuşit să le încerc pe toate însă știu sigur că nu poți pleca din Koln fără să încerci cârnații cu Glühwein, arahide trase în caramel, turtă dulce sau Reibekuchen.  Reibekuchen sunt chiftele – clătite americane – din cartofi ce se servesc cu sos de mere, sunt specifice zonelor de pe ambele maluri ale Rhinului.

mancare koln germania piata craciun


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/koln-germania.html