DISTRIBUIȚI

Kasha-Katuwe Tent Rocks este un grup unic de formațiuni situate la poalele Munților Jemez, din regiunea New Mexico, SUA. Formaţiunile conice de aici au apărut în urma erupţiilor vulcanice care au avut loc acum circa 7.000.000 ani. De-a lungul timpului, eroziunea a acţionat asupra acestor locuri, sculptând canioane, chei adânci, fisuri şi roci conice pitorești.

Kasha-Katuwe a fost locuită de oameni încă de acum 7.000 de ani, în zonă descoperindu-se mai multe petroglife care demonstrează această locuire. Deși o expediție spaniolă a trecut pe aici în 1598, primii coloniști moderni nu au ajuns până la sfârșitul anilor 1700.
Zona a fost desemnată Monument Național în 2001. Pentru vizitarea regiunii este obligatoriu de urmat doar un anumit traseu de 1,9 kilometri lungime, plasat astfel încât turiştii să se poată bucura de peisajele oferite de aceste stânci, de la cel mai mic la cel mai înalt punct al acestora. Vizitarea este permisă doar în timpul zilei, iar cei care ajung aici nu au voie să intre cu maşina sau cu animale de companie în zonă. Vizitarea este destul de accesibilă: un bilet costă aproximativ 5 dolari pentru adulți, iar pentru grupuri există reduceri substanțiale.
Sursa: http://www.cunoastelumea.ro/kasha-katuwe-tent-rocks-sua-locul-unde-natura-a-modelat-stancile-in-forme-neobisnuite-galerie-foto/
DISTRIBUIȚI