DISTRIBUIȚI

Capitala-reper în lumea modei, Milano, este prima în topul destinaţiilor populare cu cele mai mici costuri de zbor. Chiar dacă săptămâna evenimentelor dedicate industriei fashion s-a încheiat, oraşul din nordul Italiei are multe alte comori să-ţi ofere, printre care şi un zbor dus-întors cu un cost mediu de 37 de euro.

A doua destinaţie europeană pentru care plăteşti, în medie, 44 de euro pentru un zbor la final de 2018 este oraşul-port din sudul Franţei, Marsilia. Nu încape îndoială că aici vei putea trage soarele de mânecă mai mult, în timp ce vizitezi oraşul la pas sau de pe o barcă.

Capitala Greciei este a treia cea mai ieftină şi, totodată, fascinantă opţiune de călătorie în această perioadă. Un zbor către Atena costă aproximativ cât cel spre Marsilia şi te duce la doi paşi de tine, unde te aşteaptă nenumărate bijuterii istorice, arhitecturale şi gastronomice locale. Costuri asemănătoare de zbor (46 de euro) poţi lua, de asemenea, în calcul dacă vrei să descoperi sau să revii la Berlin, capitala care îţi prezintă o paletă întreagă de stiluri urbane moderne şi vechi, care o menţine în inimile mai multor călători.

Dacă vrei să prelungeşti vara pe coasta Mediteranei şi să vizitezi mai degrabă un oraş mai puţin aglomerat decât o capitală, Paphos este o variantă care te va întâmpina cu deschiderea sa geografică, arheologică şi culturală. Un zbor către acest oraş din Cipru costă, în medie, 50 de euro acum, la final de an.

Următoarea destinaţie către care poţi ajunge plătind, în medie, 51 de euro pentru un zbor dus-întors este Bruxelles, capitala belgiană în care te poţi acomoda cu uşurinţă datorită multiculturalismului pe care îl vei sesiza la fiecare colţ de stradă, fie vizual, fie auditiv, fie ambele.

Top 10 este continuat de patru oraşe italiene, dar care te vor duce către destinaţii cu prea puţine asemănări între ele. Palermo, Treviso (la aproximativ 31 de km de Veneţia), Bologna şi Roma te pot purta într-un tur al Italiei care are multe şanse să îţi răspundă la întrebări despre care sunt ingredientele unei vieţi relaxante, pe gustul tău. Indiferent de destinaţia pe care o alegi dintre cele patru, costurile de zbor sunt cuprinse, în medie, între 51 şi 55 de euro până la final de 2018.

Sursa: https://www.one.ro/lifestyle/vacante-si-calatorii/italia-franta-si-grecia-destinatiile-cu-cele-mai-ieftine-zboruri-la-final-de-2018-17538506