DISTRIBUIȚI

Se vorbeşte despre o ”Zonă Albastră”, dar cei din Insula grecească Icaria nu vor să audă de aşa ceva: muncesc mult, fac plimbări lungi, mănâncă mult peşte.

Se spune că aici ar fi căzut Icar, cel care, alături de Dedal, cu nişte aripi făcute de ei, ar fi vrut să ajungă acasă la zei. Aceştia, furioşi, au topit ceara care ţinea penele la un loc. Aşa a apărut Icaria, Insula din Egee, cu 10.000 de locuitori. Care, conform studiilor, au de trei ori mai mult şansa de a trăi peste 90 de ani decât oricare altă populaţie din Europa. Cancerul, depresiile, bolile cardiovasculare, demenţa nu sunt binevenite.

Una dintre explicaţii ar putea fi stilul de viaţă: oamenii merg mult pe jos, fac baie în mare cel puţin o dată pe zi, mănâncă numai ce cultivă ori cresc pe lângă casa omului şi fac sex (da!) până aproape de ultima zi de viaţă. Ceasul nu există,  siesta este ceva obligatoriu. Iubesc reuniunile, petrec ore infinite alături de familie şi de cei dragi.

Hrana este extrem de importantă: peşte proaspăt, multe legume, miere, cafea grecască, ceai din plantele aflate pe munţi şi cantităţi moderate de vin. Unii specialişti vorbesc despre aşa-numitele ”Zone Albastre” ale Terrei, unde oamenii trăiesc peste 90 de ani:Okinawa (Japonia), Loma Linda (SUA), Cerdena (Italia) ori Nicoya (Costa Rica), dar cei de aici spun că sunt oameni normali, care au grijă de sănătatea lor.

 Citește mai mult: http://www.one.ro/
DISTRIBUIȚI