DISTRIBUIȚI

Despre croaziera în Paxos și Antipaxos, impresii și fotografii. Dacă ai ajuns în Corfu sau în Parga, atunci nu rata excursia în Paxos și Antipaxos, două insulițe pitorești din Marea Ionică. Există riscul să te îndrăgostești de acest ‘colțișor” al Greciei!

Ori de cât ori ajung într-o nouă destinație, încerc să fructific la maxim timpul petrecut acolo și să descopăr noi experiențe și noi locuri. Iar într-o țară insulară cum e Grecia nu te poți ține, cu mici excepții, departe de mare, nu ai cum. Poți ajunge în insulițe de o frumusețe deosebită, mai sălbatice și mai greu accesibile, pe care în mod normal nu le-ai vizita. Multe din aceste atracții nu apar în ghiduri sau nu sunt în “top things to do”. Aceasta nu înseamnă că nu sunt deosebite ci că nu sunt pentru cei comozi, fără chef sau sunt atracții mai neobișnuite. Așa am ajuns în insulița Crissi din Creta, pentru mine e cea mai frumoasă plajă din Grecia de până acum, sau în Symi, o insuliță vecină cu Rodos vestită odinioară pentru construcțiile de nave, unde se mănâncă cei mai buni creveți…

Insulele Paxos și Atipaxos au o sonoritate aparte și o poveste cu rădăcini în Olimp. Da, e adevărat că nicio insulă din Grecia care se respectă nu a fost uitată de legendele Olimpului, fiecare are episodul său de glorie. Dar în cazul Paxos s-a implicat chiar zeul Mării. Poseidon a creat Paxos pentru a-i oferi soției sale, Amphitrite, un loc liniștit, numai al ei. Poseidon a lovit puternic cu tridentul său în coasta insulei Corfu și așa au apărut micuțele insule stâncoase Paxos și Antipaxos. Poseidon și-a dorit un „cuibușor” pentru el și Amphitrite și pare că i-a reușit. Tridentul său a „rupt” din mare și din Corfu insulițe izolate, scăldate de ape cu nuanțe de verde și albastru mereu în schimbare, cu un țărm stâncos, plantații de vii și livezi de măslini. Nu e deloc rău nici în prezent!

Câteva fotografii care mi-au căzut sub ochi au fost de ajuns pentru a lua decizia pe loc de a vizita cele două insulițe “antagoniste”. Așa că le-am rezervat o zi din vacanța mea în Parga, o stațiune care, deși e pe malul mării, e “pe val” în ultimii ani.

Citeste mai mult: https://consilierturism.ro/destinatii/impresii-si-fotografii-din-croaziera-in-paxos-si-antipaxos/

DISTRIBUIȚI