DISTRIBUIȚI

Litoralul românesc e frumos pe alocuri, nu neg asta și totuși îi lipsește ceva care să mă facă să revin în fiecare an acolo. De altfel, din 2007 până acum nu am mai fost decât o singură dată – în Vamă – și nu a fost chiar rău. În Mamaia și în Costinești nu calc nici să mă pici cu ceară – să-mi fie cu iertare, ce se întâmplă acolo nu e deloc pe gustul meu – dar aș face o baie în mare pe la Neptun-Olimp, doar așa, să-mi amintesc de verile copilăriei. Așa se face că în ultimii ani m-am scăldat mai des în Mediterana sau în Marea Neagră de la vecini, din mai multe motive.

Dincolo e mai ieftin – Dalboka

Sigur că poți să te lingi pe degete și după o masă de pește și fructe de mare la Cherhana (în Vama Veche) sau în la Micul Golf în 2 Mai însă pentru că le-am testat pe toate 3, eu aleg varianta bulgărească a scoicilor. În primul rând pentru că un festin pescăresc aici (nu sunt generoasă în cuvinte, chiar e un festin) costă cât jumătate în satele de pe litoralul nostru. Mâncărurile sunt la fel de bune peste tot numai că la Dalboka ai în meniu și un desert din midii, mere caramelizate si frisca – e delicios – iar chelnerii sunt zâmbitori și se mișcă foarte repede. Mai multe despre ferma de midii am mai scris în Cum să iei cina în străinătate îmn 50 de kilometri simpli iar Cristina a spus că a fost dragoste la prima degustare.

Reține că Dalboka nu e o localitate din Bulgaria ci numele fermei de midii și ca să ajungi acolo trebuie să urmărești indicatoarele spre Cap Kaliakra. Restaurantul despre care vorbim este în partea dreaptă și poți plăti cu lei, cu leva, euro sau cu cardul, dacă nu ai cash.

Sfat: mergi acolo cât mai devreme posibil, altfel nu găsești un loc de parcare decât în vârful dealului și pentru că nu există pază, riști să fii jefuit.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/noua-zi-alta-mancare-de-peste.html

DISTRIBUIȚI