DISTRIBUIȚI

Pentru că locuim în București, Bulgaria e întotdeauna pe lista scurtă când facem planuri de ieșit în weekend. Sutele de mii, milioanele de turiști români care i-au trecut granițele în ultimii ani m-au făcut cumva și pe mine să cred că nu prea mai are secrete. Cel puțin în ce privește costa Mării Negre, Varna și nordul țării. O scurtă căutare pe Pinterest – o sursă inepuizabilă de fotografii fabuloase din locuri care mai de care minunate – și-am găsit 3 locuri inedite, cât pentru un traseu de-o zi, care poate fi foarte ușor combinat cu un weekend la mare, în nordul sau în sudul litoralului bulgăresc.

Pobiti Kamani – Pădurea de piatră, Varna

Deșertul de piatră, cum i se mai spune, e unul dintre locurile misterioase din Bulgaria, care se traduce literalmente „pietre bătute în pământ”, pentru că arată ca și cum un uriaș ar fi bătut blocurile de piatră ca pe niște țăruși.

20150730-Stone Forest Bulgaria Varna (35)

Dacă de pe șosea nu pare cine știe ce, doar câteva pietroaie răsfirate și aparent abandonate, după ce intri cu adevărat în poveste, pregătește-te să fii uimită. Nisip fin, de un alb strălucitor, ierburi stinghere care mi-au adus aminte de pădurea Letea dar și de plajele sălbatice din nordul litoralului Bulgariei și blocurile uriașe de piatră, unele și de 5-6 metri înălțime – toate astea mi-au dat un sentiment straniu, că aș fi undeva departe, în Cappadocia sau chiar la Stonehenge. Da, la un moment dat, Pobiti Kamani (numele bulgăresc) pare a fi Stonehenge în miniatură. Și nu știu cum e în UK, cât de importantă e partea religioasă, sacră pentru turiștii care ajung acolo dar aici, la Pădurea de piatră turiștii iau în serios asta – i-am văzut pe mulți că meditau într-un soi de vortex energetic creat de giganții de piatră. Și nu e de mirare, locul e considerat sacru încă din Antichitate.

20150730-Stone Forest Bulgaria Varna (62)

În ora pe care am petrecut-o cu picioarele în nisipul fierbinte, pe o căldură de foc, eu m-am simțit eliberată de orice griji, îmi venea să-mi iau zborul sau cel puțin să țopăi de la o coloană la alta, m-am încărcat cu multă energie pozitivă și m-am desprins cu greu de locul acesta care trebuie să aibă ceva magic în el, altfel nu-mi explic cum peisajul acela deșertic, împietrit pare atât de viu, de însuflețit. Or fi de vină Cămila, Gardienii de piatră sau chiar Tronul pe care stă un rege imaginar? Toate astea sunt, desigur, născocirile unor imaginații bogate legat de felul în care arată unele blocuri de piatră.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/destinatii/bulgaria/idei-de-weekend-3-locuri-inedite-pe-care-sa-le-vezi-de-la-sunny-beach-la-varna.html