DISTRIBUIȚI

Cand ne-a recomandat Raluca o casa de-a-ndoaselea in Tirol trebuie sa recunosc ca m-am entuziasmat maxim. Dupa, am vazut pozele pe net cu Hausstehtkopf si mi-am propus ca oricum ar fi programul nostru din cele patru zile petrecute in Austria, la sfarsit de august, sa ne facem musai drum pe-acolo. Asa am ajuns in Terfens, localitatea care gazduieste casuta asta colorata si speciala, iar pe langa ea am mai gasit o surpriza faina pentru copii.

Hausstehtkopf – casa cu susul in jos

Sa o luam cu inceputul. M-am uitat la o gramada de imagini cu ea, dar parca nimic nu m-a pregatit pentru intalnirea fata in fata. A fost asa o priveliste ciudata, un mix neasteptat – o casuta vesela, ca din povesti, smulsa din tatani, cu crapaturi si fundatia la vedere.

Fetele au luat-o ca atare, din reactia lor nu mi-au dat impresia ca li s-ar parea ceva ciudat. Era cu susul in jos si cu asta basta, hai sa intram mai repede!

Zis si facut. Pe mine si Bogdan ne-a luat in cinci minute cu ameteala si greata. Lor le-a fost doar putin dificil sa se impace cu usoara inclinare a podelei. Insa la toti patru entuziasmul de a descoperi lumea asta cu susul in jos a fost mai mare decat orice inconvenient si ne-am distrat de minune in fiecare camera. Ana a fost super incantata de incaperea roz cu o gramada de jucarii, Ema a cercetat atent fiecare cutie de vopsea din alta camera, iar apoi am gravitat putin pe deasupra unor farfurii, insa n-au prezentat interes fiind goale.

Una peste alta a fost o experienta inedita pe care v-o recomandam calduros, indiferent de varsta copilasilor si-n combinatia cu casa vecina (vedeti mai jos) poate sa fie o excursie faina de jumatate de zi in zona Tirol.

austria-cu-copii-hausstehtkopf-terfens-17 austria-cu-copii-hausstehtkopf-terfens-11 austria-cu-copii-hausstehtkopf-terfens-8-768x513 austria-cu-copii-hausstehtkopf-terfens-3 austria-cu-copii-hausstehtkopf-terfens-2

austria-cu-copii-hausstehtkopf-terfens-1-768x513-1

Dschungelhaus – intalnirea cu papagalii pofticiosi

Pe site-ul casei cu susul in jos am vazut ca exista niste bilete combi cu un alt loc cu nume imposibil de pronuntat – Dschungelhaus
Casa cu papagali si fluturi i-am zis noi. Abia ce vizitasem expozitia de fluturi tropicali vii de la Antipa, Ana fusese incantata si-am zis ca daca tot suntem in Terfens, sa mergem trei minute pe jos si pana la atractia asta.

Fluturii nu ne-au dat pe spate, insa experienta cu papagalii a fost memorabila. Am cumparat de la intrare doua capacele cu mancare pentru papagali si incet, incet fetele au prins curaj sa-i hraneasca. Le intindeai capacelul, cei care voiau ciuguleau si daca erau mai prietenosi sau mai lacomi sareau pe mana ta sa poata sa infulece mai repede si mai bine. Ana s-a speriat prima data cand un inaripat a aterizat pe bratul ei, pe altul s-a suparat cand a ciupit-o de degetel crezand ca-i mancare, insa la final ne-a comunicat ca a fost “fan-ta-tic!”.

austria-cu-copii-papagali-terfens-4-768x513

Citeste mai multe: http://www.minicalatorii.ro/destinatii/austria/hausstehtkopf-sau-cum-sfidat-gravitatia-austria/

DISTRIBUIȚI