DISTRIBUIȚI

Aproape de Bruxelles, capitala Belgiei, se află una dintre cele mai frumoase păduri din lume. Hallerbos este o pădure desprinsă din povești, asta pentru că de la mijlocul lunii aprilie și până în mai, locul se transformă într-o imensă întindere albastră. Un covor de milioane de flori albastre acoperă pământul iar zumzetul insectelor întrețin o atmosferă vie, o forfotă intensă asemenea unor vapoare pe care le vedem de pe țărm în largul oceanului. Pădurile albastre nu sunt neobișnuite în Europa, dar ceea ce face ca Hallerbos să fie unic este densitatea florilor care fac din acest loc unul dintre cele mai vizitate parcuri naturale din Belgia.

Pădurea Hallerbos este un parc natural de 569 de hectare deținut de statul belgian. Prima mențiune înregistrată a existenței sale datează din anul 686, însă locul a fost aproape ras de pe fața Pământului în timpul Primului Război Mondial, când nemții au tăiat majoritatea arborilor din zonă. Datorită operațiunilor de reîmpădurire care au avut loc între anii 1930 și 1950, magia acestui loc a fost a reînviată și putem fi și noi martori astăzi la aceasta.

Cel mai bun moment pentru a vizita Pădurea Albastră este mijlocul lunii aprilie, însă momentul exact al înfloririi florilor este puternic influențat de condițiile meteorologice. De exemplu, dacă sfârșitul lunii martie este neobișnuit de cald, atunci florile ar putea apărea la începutul lunii aprilie.

Sursa: http://www.cunoastelumea.ro/

DISTRIBUIȚI