DISTRIBUIȚI

Știi cum sunt jocurile acelea pe calculator cu care poți construi și organiza teritorii întregi după voia clickului tău? Ei, când am ajuns lângă plaja Gulpiyuri, am avut impresia că cineva a pus-o acolo cu mouse-ul. E un spectacol al naturii sau poate, cine știe, opera vreunui căutător de comori. Dar ce contează? Un lucru e sigur: așa ceva n-am mai văzut niciodată.

Deși destul de puțin călcată de către turiști și mai mult de către localnici, coasta nordică a Golfului Biscaya sau Marea Cantabrică din Asturia are plaje imaculate printre stâncile abrupte, săpate de valurile violente și reci. Multe dintre plaje sunt dificil de găsit așa că dacă ajungi în zonă, cere indicații unui localnic.

Cum ajungi la plaja Gulpiyuri

Cu mașina. Cum vii dinspre Oviedo spre Llanes pe autostrada A-8, folosește ieșirea pentruNaves, apoi abordează primul localnic care-ți iese în cale. Chiar dacă spaniolii nu prea vorbescengleză, e suficient să le spui numele plajei, iar ei vor fi foarte încântați să te ajuteCastellano, dialectul care se vorbește în zona aceasta, este spaniola cunoscută nouă și auzită în telenovele așa că probabil vei înțelege indicațiile. Derecha înseamnă dreapta, izquierda este stânga, hacia adelante înseamnă să mergi tot înainte,  iar detras e indiciul că trebuie să te întorci. Dacă nu reții cuvintele astea, nu-ți face griji, “semnaleza” funcționează întotdeauna.

Dacă ai intrat pe un drum de pământ, într-o zonă deluroasă, cu vegetație bogată iar marea nu se vede, nu te panica. Asta că nu înseamnă că te-ai rătăcit. Aici intervine surpriza.

Plajă fără mare?

Da. E incredibil sentimentul. Aici marea se simte, nu se vede. Auzi valurile, simți mirosul sărat și nu înțelegi de unde. Nu-i strop de mare în jur, doar dealurile vii. Nu te grăbi pentru că riști să cazi în ea. Ea, plaja Gulpiyuri. Da, în mijlocul verdeții, pământul dispare ca prin minune și, mare cât o scoică de vreo 40 de metri, vezi plaja Gulpiyuri. Pentru mine a fost o imagine pe care nu o puteam „procesa” pentru că nu mă așteptam la așa ceva și, cum nici nu mai văzusem vreodată ceva asemănător, mi-a venit greu să înțeleg.


Citește mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/gulpiyuri-plaja-fara-mare.html

DISTRIBUIȚI