DISTRIBUIȚI

Grecia este o destinație fascinantă, un adevărat amalgam de locuri de petreceri, mâncare delicioasă, plaje mediteraneene sclipitoare și legende spectaculoase. Această țară este de mult timp una dintre cele mai căutate destinații de vacanță, unde călătorii din toate colțurile lumii eșuează pe plajele sale magnifice pentru a se bucura de tot ce are mai bun Grecia de oferit. Dar, în ciuda popularității sale, încă mai sunt o mulțime de locuri nedescoperite în Grecia. Muntele Olimp, coasta peloponeză și o salbă de insule izolate nu au fost încă acaparate de turismul în masă.

Atena este primul loc în care ajung majoritatea turiștilor care vizitează Grecia. Superba capitală elenă combină centrul modern cu frumusețea antică a Panteonului, ce se înalță peste golful Saronic. La fel ca restul Greciei, Atena a fost construită pe o civilizație clasică care a dat lumii unii dintre cei mai importanți filosofi, oameni de știință și poeți. Grecia antică a dăruit lumii democrația, fenomen cu care toții locuitorii se mândresc, și un panteon de zei celebrați printr-o multitudine de statui și legende.

Descoperă insulele grecești în toată splendoarea lor

De fapt, fiecare colț din Grecia își are propria legendă, de la micuța insulă Ithaca, locul de baștină al lui Odiseu, la coasta accidentată din Peloponez, odinioară locul de joacă al zeilor.

Grecia se mândrește cu nu mai puțin de 1.400 de insule. Rhodos, locul în care s-a dezvoltat cultura minoică și, potrivit legendei, terifiantul minotaur, este astăzi faimoasă pentru plajele spectaculoase, orășelele de la malul mării pline de farmec și viața de noapte vibrantă. CorfuCreta și Santorini sunt la fel de populare printre iubitorii de mare și distracție, în timp ce Kos a început să atragă zeități mai… moderne, pe cei celebri și bogați.

Santorini sunset (Oia) – Greece vacation background

Grecia te inspiră în orice moment

Pentru cei pasionați câtuși de puțin de cultură, Grecia este o sursă nesecată de inspirație. Romani, arabi, latin, cruciații, venețienii, slavii, albanezii și otomanii, cu toții și-au lăsat amprenta. Aproape toate orașele sau satele din Grecia are o legătură cu trecutul său tumultuos, fie că este un templu dedicat Afroditei în ruine, un fort venețian impunător sau o mănăstire bizantină decorată cu fresce elegante. Și să nu uităm de muzeele grecești pline cu sculpturi clasice și comori arheologice.

Dar, toate aceste fragmente de istorie nu te vor copleși în timpul vacanței tale în Grecia. Plăcerile hedoniste precum lenevitul pe nisip, înotatul în apele turcoaz sau relaxarea sub un cer plin de stele vor face cu siguranță parte din concediul tău. Deși majoritatea stațiunilor nu te surprind cu servicii de lux și meniuri pretențioase, experiența grecească presupune cu totul altceva. Preparatele grecești, de exemplu, sunt cele mai bune pentru că sunt proaspete, simple și din abundență, iar atmosfera prietenoasă de la orice tavernă te vor convinge pe loc să-ți rezervi vacanța de anul viitor tot în Grecia.

Citește mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-grecia-taramul-spectaculos-al-zeilor-si-al-plajelor-sclipitoare

DISTRIBUIȚI