DISTRIBUIȚI

În fiecare an, din mai până pe la jumătatea lui octombrie, feed-ul meu de Facebook și Instagram se umple cu fotografii ale prietenilor și cunoscuților care merg în Thassos. Fiecare cunoaște pe cineva care a fost măcar o dată pe insulă, de te-ntrebi „Ce-are, frate, Thassos-ul ăsta, e uns cu miere, de merge jumătate de Românie acolo?”.  Răspunsul pare destul de simplu: e cea mai apropiată insulă de țara noastră, în 9-10 ore ajungi (dacă pleci din București), e mică și o poți vedea pe toată într-un sejur de o săptămână (ăsta e planul de acasă, în realitate trebuie să vii de 2-3 ori ca să te plimbi pe îndelete și să mai ai și timp pe plajă), mâncarea e bună-bună, prețurile sunt acceptabile (în sensul că găsești și locuri de cazare și restaurante/taverne pentru toate gusturile și toate buzunarele). Buun!
Chiar și așa, cu sute de povești) pe bloguri, cu forumuri dedicate, cu articole în presă despre Thassos, mi-a fost greu să găsesc aproapte toate informațiile la un loc, astfel încât după ce am citit să-mi fie destul de clar care sunt costurile, cum ajung acolo, unde stau, dacă plajele de acolo sunt child friendly, cât costă să închiriezi un șezlong și alte întrebări pe care orice Mămică Plimbăreață le are. Noroc că nu a trebuit să ne mai batem capul cu cazarea, în vară Lidl Tour a avut o ofertă foarte bună pentru un complex de bungalows de lângă plaja Tryipiti (pe care o știam și care ne plăcuse mult) – Trypiti Bungalows.

Traseu și costuri transport Thassos

 • Traseu: Bucuresti – Giurgiu – (Vamă) – Ruse – Byala – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Vama Makaza – Komotini – Keramoti – Limenas (Thassos).
  => Din București până în Limenaria (al doilea oraș ca mărime din Thassos) am făcut în jur de 10 ore cu mașina, iar la graniță nu am stat mai mult de 5 minute. Am plecat de acasă la ora 23.00 și la 9.30 la hotel.
 • Costul carburantului în Thassos: benzina : 1,6-1,8 euro/litru și GPL: aprox. 0,9 euro/litru
  Alimentați în Bulgaria (este mai ieftin carburantul decât în Grecia) – ultima benzinărie este cu aproximativ 40-50 de km înainte de Makaza; și în Grecia continentală, înainte de a urca pe ferry-boat găsiți carburant cu 20% mai ieftin decât în Thassos; pe insulă sunt destule benzinării, inclusiv cu GPL
 • Ferry-boat Keramoti-Limenas – 16 euro autoturismul + 3,5 euro/adult (și șoferul plătește bilet); copiii sub 5 ani au gratuitate, între 5 și 10 ani costă 1,5 euro/copil.
 • Taxa de pod Giurgiu-Russe: 13 lei (sau 3 euro) – România și 4 leva (2 euro) – Bulgaria (la întoarcere).
  Atenție: păstrați euro/leva pentru drumul de întoarcere pentru că nu puteți plăti cu lei taxa de pod!
 • Vinietă Bulgaria: 15 leva sau 8 euro, pentru 7 zile; se plătește în vama bulgară, imediat ce treceți de controlul de frontieră (pe partea stângă) – doar leva sau euro și doar cash.
  Atenție: păstrați chitanța și lipiți vinieta pe parbrizul mașinii, altfel este invalidă!
  Atenție dacă vacanța este de 7 nopți, la întoarcere mai trebuie să cumpărați încă o dată vinietă (valabilitatea este de marți până luni, de exemplu)!;
 • Taxă autostradă Grecia: 2,30 euro/sens.
 • Puteți să vă deplasați pe insulă și cu autobuzele locale – KTEL


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/destinatii/grecia/ghid-turistic-ce-trebuie-sa-stii-inainte-sa-pleci-in-thassos.html

DISTRIBUIȚI