DISTRIBUIȚI

Atunci când aleg o destinaţie pentru următoarea călătorie, îmi repet de multe ori în gând „Sper să arate la fel de bine ca în poze!” De cele mai multe ori am avut noroc dar niciodată n-am fost atât de plăcut surprinsă ca atunci când am dat ochii cu Gorges du Verdon din Provence, Franţa. Se spune că e cel mai frumos canion din Europa și că se duelează la cuțite cu Marele Canion din Statele Unite și tind să cred că e o luptă corectă.

Gorges du Verdon sau Cheile Verdonului sunt în inima regiunii Provence şi sunt formate de râul cu acelaşi nume care izvorăşte din munţii  Trois Eveches . După ce sapă prăpăstii adânci în stâncă, Verdonul formează cel mai frumos lac pe care l-am văzut vreodată: Lacul Sainte-Croix.

Când să mergi

Oricând e însorit. Nu te aventura însă în sezonul rece pentru că e păcat să nu faci o baie în cea mai azurie apă din munţii Europei. Cum noi am ajuns acolo la începutul lunii mai şi am icnit puţin la contactul cu apa, poate c-ar fi mai bine să-ţi programezi călătoria acolo între iunie şi septembrie. De asemenea, e de preferat să ai parte de căldură și soare în caz că vrei să faci și un traseu prin munți.

Cum ajungi

Aici se complică puțin lucrurile. Poate că cea mai bună soluție să vezi întreaga regiune Provence este să închiriezi o mașină sau să vii cu a ta de acasă. Noi am bătut-o în lung și în lat cu autocarul, trenul și autostopul. Cel mai apropiat orășel de Gorges du Verdon este Moustiers-Sainte-Marie, la doar 7 kilometri distanță. Între cele două puncte nu există mijloc de transport în comun așa că dacă nu ai mașină ori o bicicletă, trebuie s-o iei la picior sau îți poți încerca norocul cu autostopul. Francezii sunt foarte obișnuiți cu pasagerii de ocazie și nu ezită să oprească pentru a te lua cu ei.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/gorges-du-verdon-cele-mai-frumoase-culori-din-europa.html

DISTRIBUIȚI