DISTRIBUIȚI

Unul dintre cele mai frumoase și cele mai interesante locuri pe care le poți vizita este Australia. Minunata țară are o faună și o floră extrem de bogată, plaje superbe, orașe pline de cultură, dar și o mulțime de alte atracții turistice fascinante. Pentru că vrem să te bucuri din plin de călătoria în Australia îți venim în ajutor cu un ghid pentru începători care să te pregătească pentru această escapadă de vis.

Planifică-ți călătoria în Australia din timp

Dacă ai de gând să vizitezi Australia trebuie să-ți planifici călătoria din timp și să decizi care sunt locurile în care vrei să ajungi. Această țară este foarte mare, așa că trebuie să-ți stabilești itinerarul în așa fel încât, atât timpul, cât și bugetul, să-ți permită să ajungi în locurile pe care vrei să le vezi. Cumpără-ți biletele de avion din timp, astfel încât să ai parte de prețuri mai bune. Chiar dacă nu o să fie cea mai spontană călătorie, dacă nu-ți planifici vizita în Australia din timp o să-ți fie aproape imposibil să te bucuri din plin de vacanța ta.

Află ce documente sunt necesare

Este foarte important să te documentezi în ceea ce privește documentele de care ai nevoie pentru a putea să intri pe teritoriul acestei țări. Pentru a ajunge în Australia o să ai nevoie de viză, existând posibilitatea ca aceasta să fie obținută și online. Atenție! Viza de Australia nu se acordă niciodată la frontieră. Mai multe detalii despre procesul de aplicare pentru viză, dar și alte condiții de călătorie găsiți aici.

Asigură-te că nu iei cu tine lucruri interzise

Dacă nu știi cum să călătorești în Australia îți spunem noi. Este foarte important să ai grijă ce fel de lucruri îți pui în bagaj atunci când pleci la drum. Această țară are reguli foarte stricte în privința obiectelor și produselor care pot fi aduse din afară. Astfel nu trebuie să ai la tine legume, fructe, semințe, carne, ouă, arme, droguri, animale vii sau plante.

În cazul în care la vamă ești prins cu așa ceva riști o amendă de cel puțin 200 de dolari pe care o să o primești pe loc. Cu alte cuvinte, poți să iei amendă pentru că ai în geantă un sandviș. În cazurile mai serioase, pedeapsa maximă este de 10 ani de pușcărie.

Că tot vorbim de lucruri interzise trebuie să știi că ai voie să ai în bagaj medicamente, însă toate acestea trebuie declarate înainte de a intra în țară. Că e vorba de o simplă pastilă pentru dureri sau de sirop de tuse, trebuie să anunți ce ai la tine ori riști să te alegi cu amenzi.

Caută un loc de cazare cu Wi-Fi

Dacă ești dependent de internet și nu-ți poți imagina viața fără să verifici în voie rețelele de socializare, avem vești proaste! În Australia nu numai că internetul merge prost, dar este și foarte scump. Spre deosebire de multe alte țări, internetul gratuit e greu de găsit, chiar și în marile orașe. De aceea, dacă vrei să ai din când în când acces online, asigură-te că hotelul sau hotelurile în care o să stai au acces la internet. Dacă vrei, și bugetul îți permite, după ce ajungi în Australia poți cumpăra un hotspot care o să-ți faciliteze accesul online când vrei tu.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-ghid-pentru-incepatori-ce-trebuie-sa-stii-inainte-de-calatoria-in-australia