DISTRIBUIȚI

Peștera Albastră este situată pe coasta insulei Capri, în sudul Italiei, zonă renumită pentru apele sale de un albastru unic.

Lumina fluorescentă din aceasta este cauzată de o mare deschidere subacvatică ce se află sub intrarea folosită de turiști, deschidere care luminează grota de jos, prin tot stratul de apă, asemeni unei lumini de neon dintr-o piscină. Peștera Albastră are 60 de metri lungime şi 25 de metri lăţime. Adâncimea sa maximă este de 150 de metri.

Se presupune faptul că acest loc a fost folosit pe post de piscină personală de către împăratul Tiberius, după ce a mutat capitala Imperiului Roman pe insulă, în anul 27 d.Hr. În timpul domniei sale, peștera a fost decorată cu mai multe statui și simboluri romane. Grota era cunoscută de localnici sub numele de Gradola, după locul de debarcare din apropiere, însă, din cauza unor legende cum că aici ar fi locul în care se adună vrăjitoarele, era evitată.

Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/fascinanta-pestera-albastra-din-capri-italia-locul-era-folosit-de-romanii-antici-ca-piscina/

DISTRIBUIȚI