DISTRIBUIȚI

Am venit cu inima strânsă în Eilat, având preconcepția că doar Ierusalim are ceva de spus în turism, dar am dat peste tărâmul distracției din Israel. Este un oraș mic, cu doar 60.000 de locuitori, la granița cu Iordania, Egipt și Arabia Saudită. Este reprezentantul Israelului la răscrucea acestor 4 state.

Am ajuns aici cu o cursă Wizz Air și un bilet ce pornește de la 69 de lei. Aterizarea se face pe aeroportul Ovda, care este unul militar, iar pentru a ajunge in Eilat parcurgeți un drum de 40-45 de minute printr-un deșert care are foarte multe lucruri interesante de arătat.

Acum vă voi vorbi pe scurt despre fiecare lucru minunat pe care-l puteți face în Eilat și în împrejurimi, urmând ca în materialele viitoare să vă povestesc în detaliu, cu fotografii și clipuri despre toate.

Ce se poate face în Eilat, Israel, tărâmul distracției

Cursele wizz Air au fost aranjate în așa fel încât să aveți un weekend prelungit și plin de relaxare, de miercuri pana duminică, sau de luni până joi.

Cazare puteți găsi și de la 60-80 de shekeli, dacă nu sunteți prea pretențioși, până la 400-500 de shekeli. Apropo, 1 shekel are cam aceeași valoare ca 1 leu.

Pentru început viața de noapte aici este una de care vă puteți bucura, atît în timppul săptămânii, dar mai ales în weekend când la ei este Sabat-ul.

Dacă vorbim de zi, se poate face plajă pentru că aici temperaturile în această perioadă sunt de 26-28 de grade, noi chiar reușind să ne bucurăm de câteva ore de plajă și ceva înot cu delfinii la Dolphin Reef.

Dacă aveți copii, va trebui să-i duceți neapărat la Underwater Observatory Marine Park pentru a vedea toate frumoasele viețuitoare marine din regiune.

La fel, puteți merge la ferma de cămile (Nahal Sholo Camel Ranch) pentru a face o plimbare cu cămilele și pentru a vedea cum trăiesc beduinii în deșert. Exteriențele sunt foarte interesante, iar oamenii de aici, extrem de ospitalieri.

În cazul în care vreți să le explicați copiilor unde pleacă păsările călătoare toamna, Eilat este cel mai bun loc din lume pentru acest lucru și asta pentru că, toate păsările care pleacă în Africa, trec neapărat pe aici. Locul pentru a vedea păsările călătoare cum poposesc în zonă sau chiar păsări care nu se găsesc decât în locuri exotice, cum sunt flamingo, le puteți găsi în rezervația pentru păsări din Eilat.


Read more: http://destinatii.eu/eilat-israel-taramul-distractiei-la-doar-3-ore-de-romania/