DISTRIBUIȚI

Totul a început cu vizionarea emisiunii “Marrakech – chic city” pe Travel Channel, într-o seară de februarie. Emisiunea m-a introdus foarte rapid în atmosfera plină de veselie și culori din Marrakech şi după nici două ceasuri itinerarul era făcut: Timișoara – Milano – Marrakech și retur. Peste două săptămâni am cumpărat și biletele de avion la un preț foarte bun: 120 euro cu Wizzair și Easyjet, pentru luna octombrie.

Deşi la început eram o gaşcă de 9 aventurieri care abia aşteptau să vadă Marocul, aproape de data plecării am rămas doar două fete. “Ce facem? Mergem?”. Am mers, hotărâte să respectam tradiția, cultura și religia marocanilor.

Mai bine un zbor de linie

După cele două nopți petrecute în Malpensa și Bergamo (una la dus și una la întors), transferuri între cele două aeroporturi şi orare de zbor nu foarte prietenoase, nu spun decât că a fost o risipă de bani și oboseală acumulată fără rost. Era preferabil un bilet mai scump de avion, cu esacală scurtă.

Hotelul la care am stat în Medina ne-a asigurat şi transferul de la aeroport numai că la scurt timp după ce am intrat pe străduțele înguste ale orașului, șoferul nu a mai putut să înainteze şi ne-a dat jos. N-a plecat însă decât după ce a chemat un trolley man pe care l-am urmărit mai apoi pe niște străzi înguste și foarte aglomerate, cu ziduri înalte de 3 metri, ferindu-ne din calea mopedelor care claxonau să-și facă loc.

Dupa câteva minute, ajungem în fața unei cladiri degradate și ponosite, cu o uşă masivă la care trolley man-ul nostru începe să bată. E Riad-ul nostru.

Ei bine, se deschide ușa și apare Hassan, managerul de Riad. E un marocan tânăr, cu un zâmbet larg. Intrăm și rămânem cu gura căscată: pare că suntem în povestea celor 1001 de nopți. Riad-ul nostru se numește Riad dar Othmane. Din aglomerația și gălăgia de pe străzi, de la căldura de afară (în mijlocul lui octombrie sunt în jur de 35 de grade), întrăm în curtea interioară, unde e răcoare și nu se aude nimic din zarva de afară. După formalitățile de cazare și întâmpinarea tradiționala cu ceai de mentă și fresh de portocale, plecăm la plimbare spre renumita piață Jemaa el Fnaa.

Medina îmbină perfect noul (wifi prezent în restaurante și Riad-uri) și vechiul (reprezentat de stilul tradițional marocan păstrat).


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/doua-fete-si-1001-de-nopti-in-maroc.html

DISTRIBUIȚI