DISTRIBUIȚI

Știai că în județul Arad se află cel mai mare rozariul din sud-estul României? Într-o mică localitatea, la câțiva kilometri de municipiul Arad, se află una dintre cele mai frumoase grădini din țara noastră, unde, în timpul sezonului cald, poți asista la un adevărat spectacol de culoare și miresme. Cunoscut și sub numele de Eutopia Gardens, Rozariul de la Mândruloc se mândrește cu mii de soiuri trandafiri multicolori din întreaga lume, fiind o destinație perfectă de weekend.

Unde este Rozariul de la Mândruloc

Rozariul se află la ieșire din localitatea Mândruloc, la 11 kilometri de orașul Arad. Grădina se află chiar la marginea Drumului European 68, fiind vizibilă de pe carosabil. Din păcate, Rozariul de la Mândruloc se află în plin proces de amenajare și nu există prea multe panouri de semnalizare, așa că va trebui să fii foarte atent să nu îl ratezi.

Ce poți face la Rozariul de la Mândruloc

Construcția acestui parc dendrologic a început în 2002 și, deși nu este complet amenajat, este un loc de o frumusețe excepțională. Rozariul de la Mândruloc se întinde pe 25 de hectare, din care 3 hectare sunt pline cu mii de soiuri de trandafiri aduși din toate colțurile lumii, mulți dintre ei premiați la competiții internaționale. Grădina cuprinde și zone cu alte plante, precum arbori ornamentali, colecții de plante perene și o zonă de livadă.


Citește mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-destinatie-de-weekend-rozariul-de-la-mandruloc-judetul-arad

DISTRIBUIȚI