DISTRIBUIȚI

Fiecare loc are un ritm propriu, o atmosferă specifică, ceva special pe care doar acolo îl poți simți. Pe lângă obiectivele turistice, lucrurile acestea fac diferența între destinații și de cele mai multe ori, micile detalii ne conturează cel mai bine amintirile legate de destinațiile vizitate. Ca și musafir, poți alege să intri în poveste, să te cufunzi în atmosferă și să treci pe fusul orar al locului sau să stai pe margine și să privești ca un simplu spectator străin.

Când am ajuns anul acesta în Londra, am avut o mare surpriză. Orașul nu e nicidecum așa cum mi-l imaginam (rece, impenetrabil și anost) ci plin de viață, cald și primitor. Cum am mers în capitala Angliei nu doar pentru un citybreak ci și pentru conferința Marketing Week Live, am avut ocazia, cel puțin pentru primele zile, să am același traseu și ritm cu localnicii. Lucrul acesta m-a făcut să înțeleg orașul ăsta mai bine și să-l plac mai mult. Aproape că am trecut la ora locală a Londrei.

Trezește-te devreme

Dimineața în zori ai ocazia să vezi un oraș care începe să se dezmorțească. Pe stradă sunt de regulă doar localnici care intră în rutina zilnică: vânzătorii deschid obloanele magazinelor, muncitorii curăță străzile, corporatiștii spilcuiți își cumpără un ziar în grabă și se îndreaptă cu o cafea în mână spre metrou iar copiii merg somnoroși la școală. Nici picior de turist! Ascunde harta și intră în peisaj.

Mergi cu metroul

Abia după ce nu mai zâmbești de fiecare dată când auzi celebrul Mind the gap! poți spune că ai intrat în rutina londoneză. Metroul din Londra are o rețea foarte mare și practic poți ajunge în aproape toate colțurile orașului pe sub pământ. În metrou ai ocazia să observi cel mai bine oamenii. Ai timp să examinezi fizionomii, stiluri de îmbrăcăminte și atitudini. În plus, aici ești sigură că mergi în același ritm cu ei.

Nu plănui prea mult

Deși am promovat tot timpul o planificare atentă și timpurie a călătoriilor cu scopul de a economisi cât mai mult pentru alte destinații, sunt de părere că nu trebuie să-ți programezi fiecare detaliu. Lasă-te surprinsă de Londra și de ce are orașul acesta să-ți ofere. Nu e cazul să-ți rezervi din timp plimbarea pe Tamisa sau biletele de autobuz pentru a merge în orașele din jurul Londrei. Plimbă-te în voie și fă exact ce-ți dorești atunci când îți dorești.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/citybreak-londra.html

DISTRIBUIȚI