DISTRIBUIȚI

Shakshuka (oua in sos de rosii) e un fel de mancare, un mic dejun originar de prin Africa de Nord si care se gateste in mod uzual si traditional prin tari ca Liban, Tunisia, Alger, Maroc, dar si prin Israel si e un mic dejun in care intreaga familie se reuneste in jurul unei tigai mari cu oua coapte in sos de rosii; e o mancare care inseamna “amestec” in araba. De fiecare data cand vad conserve de rosii, ma gandesc inevitabil  la Shakshuka (oua in sos de rosii), dar nu ma intrebati de ce. Si de fiecare data  imi vine sa arunc cu rosiile si ouale in tigaie … yummy… zau!

shakshuka-oua-in-sos-de-rosii-2

Ingrediente pentru reteta de Shakshuka (oua in sos de rosii)

  • 3-4 oua
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 rosii
  • 1 conserva de rosii in suc de rosii de 400 gr
  • 75 ml apa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • 1/4 lingurita harisa
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/2 lingurita zahar
  • patrunjel verde
  • putina branza sarata

shakshuka-oua-in-sos-de-rosii-4

Mod de preparare pentru reteta de Shakshuka (oua in sos de rosii)

Intr-o cratita sau tigaie incapatoare incingeti 2 linguri de ulei si prajiti usor chimenul. Adaugati ceapa tocata marunt si usturoiul. Cand devin aurii stingeti totul cu rosiile tocate marunt si conserva de rosii cu tot cu sucul acela parfumat si aromat de rosii. Adaugati apa, sarea, zaharul si condimentele. Dati focul la moderat spre mic si fierbeti acoperit totul, la foc molcom si tihnit 30-40 minute pana ce totul devine ca un sos, dar nu extrem de scazut.

Spargeti ouale in tigaia cu sosul de rosii si lasati-le 5-8 minute pana se coc frumusel. Serviti Shakshuka imediat, dar nu inainte de a fi presarat deasupra niste branza sarata si patrunjel verde tocat. Si neaparat sa mancati direct din tigaie, caci e mic dejun de familie!

Pofta buna la Shakshuka (oua in sos de rosii)!

 

Sursa: http://tarabucatelor.ro/2015/04/shakshuka-oua-in-sos-de-rosii