DISTRIBUIȚI

Croazierele au fost mereu un sector de lux în cadrul călătoriilor în străinătate pentru că nu sunt mulţi cei care vor şi pot să dea în jur de 500€ pentru o croazieră, fără să punem la socoteală preţul biletului de avion până în locul de unde începe aventura pe mare.

Alternativa low-cost a unei croaziere de lux, pe un vas care nu ar încăpea în portul din Constanţa, de exemplu, este un boat trip de o zi, pe Marea Egee, în Turcia.

În fiecare zi, la ora 10.00, din portul pentru yachturi din Kusadasi, câteva vase pleacă în croazieră pe Marea Egee. Pentru o zi de distracţie, cu prânz inclus, transfer de la hotel şi oprire în 3 golfuri, nu trebuie să dai decât 10€. De fapt, preţurile afişate în pliantele agenţiilor de turism locale variază între 13 şi 15€ dar ştim cu toţii că în Turcia trebuie să te tocmeşti.

1.Marina - Croaziera Kusadasi

5.pestera Croaziera Kusadasi

La bordul unui vas desprins din poveştile cu piraţi şi comori ascunse în adâncurile mării, turcii au grijă ca preţ de 6-7 ore şi în schimbul a câţiva euro să ai parte de o zi plină.

După numai o jumătate de oră de navigat pe Egee, vaporaşul se opreşte în largul mării, semn că este timpul pentru o primă baie. Majoritatea turiştilor nu îndrăsnesc de la început să se arunce în mare dar imediat ce animatorul croazierei faca prima săritură, toţi ceilalţi îi urmează exemplul.

La orele prânzului, vasul acostează în primul golf din Parcul Naţional Claros. Apa e foarte limpede aici însă trebuie să ai grijă la aricii de mare, pentru că fundul apei este stâncos iar aricii se ascund între pietre. O pereche de papuci speciali îţi va fi cu siguranţă de folos. Pentru ajunge pe mica plajă din golful străjuit de munţi împăduriţi cu pini, trebuie să escaladezi câteva stânci.

8. pret croaziera kusadasi pranz inclus

În fiecare dintre cele 3 locuri, vasul staţionează o oră, timp în care poţi face scufundări şi snorkeling, asta bineînţeles dacă ţi-ai adus echipamentul cu tine. Nu-ţi uita acasă nici prosopul de plajă, crema cu factor de protecţie solară şi costumul de baie. Pe majoritatea vaporaşelor, pe punte vei găsi saltele pe care poţi face plajă în timp ce vasul se află în mişcare.

Golful Baradan se află la 25km nord de Kusadasi şi îţi ia aproximativ 30 de minute să ajungi aici cu maşina. Totuşi, doar localnicii aleg această modalitate pentru că majoritatea turiştilor ajung pe plaja din Golful Baradan cu vasele de croazieră. Dacă faci excursia în week-end, vei vedea o mulţime de turci de-ai locului, care vin cu familiile la plajă. E destul de ciudat să vezi cum femeile musulmane intră în apă îmbrăcate în abaya neagră.

7.nave croaziera port Kusadasi Insula Porumbeilor Croaziera Kusadasi

2.O croaziera cu un vas de poveste


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/plaja/cum-sa-faci-croaziera-pe-egee-cu-10e.html

DISTRIBUIȚI