DISTRIBUIȚI

Veneția este unul dintre cele mai fascinante orașe europene pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată. Nimic nu se compară cu acea experiență de a te rătăci printre canalele orașului plutitor, să te plimbi agale pe podurile frumos decorate și să savurezi un espresso în magnifica Piazza San Marco. Deși poți ajunge foarte repede la Veneția cu avionul, un road trip cu mașina este mult mai interesant.

Pornind din vama Nădlac, până în Veneția faci aproximativ 12 ore cu mașina, dacă faci și câteva pauze pe parcurs. Totuși, noi îți propunem o călătorie mai lejeră, care se întinde pe două zile, și un traseu care trece printr-o serie de locuri frumoase din Ungaria, Austria și Italia. Așadar, iată cum să ajungi cu mașina la Veneția.

Ziua 1 – Ungaria

Traseul nostru spre Veneția începe din vama Nădlac și traversează Ungaria. Bineînțeles, nu se poate să treci pe lângă Budapesta și să nu faci o scurtă oprire, măcar pentru a admira faimosul Parlament Maghiar și Dealul Castelului. Într-o plimbare relaxantă de câteva ore pe malurile Dunării, poți admira principalele obiective turistice din Budapesta.

Budapesta

După ce te saturi de atâtea minunății, continuă-ți traseul spre granița cu Austria. În această țară îți recomandăm să faci un popas peste noapte în localitatea Neusiedl am See, un mic sat pe malul lacului Neusiedl, în regiunea Burgenland.

În Neusiedl am See vei fi întâmpinat de un peisaj spectaculos, fermecătorul orășel fiind înconjurat de dealuri verzi cu viță de vie. Din Nădlac și până în Neusiedl am See sunt aproximativ 420 de kilometri, adică în jur de 4 ore de condus fără pauză.

Neusiedl am See

Ziua 2 – Veneția

A doua zi, după ce îți iei micul dejun pe malul lacului Neusiedl, pornești la drum spre sudul Austriei, pe traseul Bruck an der MurKlagenfurt și Villach. Pe măsură ce te apropii de granița cu Italia, vei vedea cum dealurile line se transformă în piscurile uriașe ale Alpilor. Peisajul este spectaculos, chiar și de pe autostradă.

Alpii Austria

După ce treci în Italia, traseul te va purta pe lângă Udine, unde îți recomand să faci un mic popas. Acest oraș medieval a fost construit în jurul unui castel cocoțat pe un deal și are o serie de muzee și o galerie de artă cu opere semnate de importanți artiști italieni.

Dacă nu ai timp de muzee, atunci fă o plimbare prin centrul medieval, unde trebuie să te oprești în Piazza della Liberta pentru a admira Loggia del Lionello (primăria), ce datează din secolul XV, Torre dell’Orologio, care seamănă cu turnul din Piazza San Marco din Veneția, și Loggia di San Giovanni. Printre cele mai importante atracții turistice din Udine se numără, bineînțeles, Castelul din UdinePalazzo PatriarcaleCatedrala și Grădina Botanică.

Udine

După ce ai vizitat acest oraș minunat, mai ai aproximativ o oră de condus până la destinația finală. De fapt, din Neusiedl am See până în Veneția sunt în jur de 615 kilometri ce pot fi parcurși în 6 ore, fără pauză.

Informații utile pentru un traseu cu mașina până la Veneția

  • distanță: 1.006 kilometri, dintre care 881 kilometri pe autostradă
  • cost aproximativ al combustibilului: 83 euro
  • taxe de drum (viniete în Ungaria și Austria + taxe de autostradă în Italia): 40 euro

Unde parchezi în Veneția

Deoarece Veneția este un oraș construit pe canale, accesul cu mașina este interzis. Așadar, poți ajunge cu autoturismul doar până în Piazzale Roma, acolo unde se termină Ponte della Liberta.

Bineînțeles, poți alege să îți iei cazare în Mestre, localitatea de lângă Veneția, și să ajungi în Piazzale Roma cu autobuzul. Un bilet de autobuz costă 1,5 euro. De asemenea, poți lua trenul tot din Mestre până în gara Venezia Santa Lucia, un astfel de bilet fiind 5,5 euro.

 

Venetia

În schimb, dacă te hotărăști să mergi cu mașina până în Veneția, va trebui să apelezi la una dintre parcările cu taxă aflate chiar la intrare în oraș. Atenție, tarifele pentru majoritatea parcărilor din Veneția sunt pe zi, și nu pe oră. Dacă ai cazare în Lido di Venezia, pe acea insulă ai voie să mergi cu mașina și poți ajunge acolo cu feribotul. Biletul pentru feribot costă 7,5 euro de persoană și 13 euro pentru mașini de până la 4 metri.

Pentru cei care vor să-și lase mașina în Veneția, există două locuri în care există parcări – Tronchetto, o insulă artificială, construită special pentru parcare, și o serie de parcări supraetajate lângă Piazzale Roma.

Cea mai ieftină parcare în Veneția este chiar prima pe care o vezi pe dreapta cum ajungi în Piazzale Roma. Este vorba despre Autorimessa Comunale, unde pentru mașinile de maxim 1,85 metri vei plăti 26 de euro pe zi, iar pentru autoturismele mai mari de 1,85 metri vei da 29 de euro pe zi.

Parcare Venetia


Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-cum-sa-ajungi-cu-masina-la-venetia-din-romania

DISTRIBUIȚI