DISTRIBUIȚI

Amsterdam este una dintre cele mai deosebite capitale europene cu un farmec de lume veche împletit cu o atmosferă modernă și locuitori foarte prietenoși. Este o destinație incredibilă fie pentru un city break de câteva zile, fie pentru o vacanță mai lungă. Aflat în nordul Europei, Amsterdam poate fi și o destinație inedită pentru un road trip.

Din România sunt în jur de 1.800 de kilometri până în Amsterdam, iar traseul trece prin unele dintre cele mai interesante orașe din Germania, astfel încât drumul până acolo va fi o adevărată aventură. Dacă te gândești să ajungi în Amsterdam cu mașina, uite ce traseu rutier îți propunem, plecând din Vama Nădlac.

Ziua 1 – Viena

Drumul drept până în capitala olandeză poate fi parcurs și în 24 de ore, dar asta ar fi mult prea obositor. De aceea am împărțit acest traseu rutier până în Amsterdam în patru zile, în care nu trebuie să conduci mai mult 6 ore pe zi, astfel încât să ai timp să te bucuri de călătorie, dar și să faci mici popasuri și opriri. Prima zi de drum se încheie în Viena. Din Nădlac până în capitala Austriei sunt în jur de 460 de kilometri care, parcurși doar pe autostradă, pot fi făcuți în mai puțin de cinci ore. Asta dacă nu te oprești în Budapesta, bineînțeles. Viena este o alegere perfectă pentru prima noapte, deoarece fiind un oraș mare, ai suficiente opțiuni de cazare și mâncare, iar seara te poți delecta cu plimbări pe Mariahilfer Strasse și prin centrul istoric.

Ziua 2 – Nuremberg

A doua zi, dacă pornești la drum suficient de devreme poți conduce până în Nuremberg. Drumul până acolo nu durează mai multe de cinci ore și jumătate, dar, poți face un ocol de 100 de kilometri pentru a vizita Munchen. În capitala Bavariei îți recomandăm să vizitezi centrul, pentru a admira primăria și catedrala orașului. Marienplatz este locul perfect în care să faci o pauză. Dacă îți mai rămâne timp, îți recomandăm și o plimbare prin Grădina Engleză.

Seara, când ajungi în Nuremberg, poți explora acest orășel, aflat la poalele unui castel minunat. Centrul orașului Nuremberg este un labirint de străduțe cu piatră cubică și clădiri colorate.

Ziua 3 – Dusseldorf

Din Nuremberg, faci mai puțin de cinci ore cu mașina până în Dusseldorf, astfel că acest oraș din vestul Germaniei este cea mai bună alegere pentru următorul popas. Pe traseu, te poți abate de la drum câteva ore pentru a vizita Frankfurt și Koln. În Frankfurt trebuie să vezi fermecătoarea piață Römerberg, precum și uriașii zgârie nori ce se înalță peste restul clădirilor istorice.

În Koln poți admira cea mai mare catedrală din Europa – Catedrala Sf. Petru și Sf. Maria, iar apoi poți explora străduțele întortocheate din centrul istoric.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-cum-sa-ajungi-cu-masina-in-amsterdam-din-romani

DISTRIBUIȚI