DISTRIBUIȚI

Pentru mulți organizarea unei călătorii e una din părțile cele mai frumoase ale vacanței în sine. Plănuirea, plăcerea de a descoperi locuri noi de la distanță prin documentarea și așteptarea cu sufletul la gură fac parte din călătoria în sine și nu merită neglijate.Cu toate acestea, nu e lucru ușor să organizezi o asemenea experienţă, motiv pentru care mulţi plătesc pentru serviciile umor agenţii de turism care să se ocupe de tot: traseu, perioadă, bilete de avion, cazări, restaurante, activităţi, vize, asigurări de călătorie și orice alte detalii cerute de client.

Dacă îţi place totuși să îţi organizezi vacanţa de capul tău și nu știi de unde să începi și ce să cauţi, ţi-am pregătit un ghid util cu tot ce ai nevoie.

De unde vin ideile

Sunt sigură că toţi avem o listă de dorinţe cu locuri în care visăm să ajungem. Fie că e vorba despre Delta Dunării, Transfăgărășan, cel mai înalt vârf din România ori o insulă grecească, Australia, Machu Pichu, Maroc ori India, lista aceea e prima resursă la când apelăm atunci când vrem să plănuim următoarea vacanţă. Cu toate astea, vedem frecvent pe Facebook poze din vacanţele prietenilor, ale unor bloggeri, reportaje, filmulețe pe Youtube ori documentare despre cine știe ce destinaţie despre care nu am auzit niciodată și tot ce ne dorim e să ajungem și noi acolo, să vedem cu ochii noștri.

Și filmele sunt sursă de inspiraţie pentru următoarele călătorii, numai eu am cumpărat bilete de avion după ce am urmărit câteva („A good year”, „Vicki, Christina, Barcelona” și altele). Pentru mine, în ultima vreme, Instagram e o sursă foarte bună de idei de călătorii. Urmăresc vreo 800 de oameni pe Instagram iar cei mai mulţi dintre ei sunt călători înrăiţi așa că în fiecare zi mai găsesc câte o idee. Cea mai recentă destinaţie despre care am aflat de pe Instagram e Gölcük, Kocaeli din Turcia și deja plănuiesc o călătorie pe două roţi într-acolo. Cărţile sunt și ele prilej de visat la meleaguri, aventuri și civilizaţii îndepărtate, fie că le citești pe canapeaua ta de acasă ori în tren spre următoarea destinaţie.

Cu toate aceste surse de inspiraţie, tind să cred că nimeni nu e în pană de idei când vine vorba de vacanţe. Bani și timp să fie! Cele mai problematice sunt weekendurile pentru că nu e tocmai simplu să găsești locuri cu adevărat impresionante în doar două zile și nici alea pline.

Chiar vreau să merg acolo?

Cum de idei nu ducem lipsă, vine natural întrebarea „Ce aleg?”. Luăm prin eliminare și excludem următoarele: călătoriile pe care nu mi le permit (acum), călătoriile de care nu am timp, călătoriile în locuri nesigure și apoi mai punem o întrebare – „Ce-mi doresc cu adevărat?”. Vreau să merg acolo pentru că e în topul recomandat de Lonely Planet anul ăsta? Vreau să ajung acolo pentru că a fost și Popeasca de la departamentul de Marketing și îi arăt eu ei că și eu pot? Vreau să ajung acolo pentru că e un „must see”? Sau vreau să ajung acolo pentru că locul respectiv e exact ceea ce-mi doresc și îmi place? Lucrurile nu sunt niciodata în alb și negru așa că nu e exclus să pleci într-o călătorie pe care nu ţi-o doreai cu adevărat și să te îndrăgostești de ea la faţa locului. Dimpotrivă. Alege totuși să investești timp, bani și speranţe în ceva ce îţi dorești cu adevărat, nu doar în destinaţii trendy.


Citește mai mult: https://www.travelgirls.ro/util/cum-organizez-calatorie-pas-cu-pas.html

DISTRIBUIȚI