DISTRIBUIȚI

mi place Dobrogea de mor, de fiecare dată când ajung acolo mă încearcă sentimente stranii, de parcă aș da timpul mult înapoi iar locurile în care ajung sunt din alte timpuri. O fi de la mixul de etnii care conviețuiesc frumos, de la cât de armonios se împletesc stilurile grecesc, turcesc și românesc în casele și gardurile oamenilor sau de la faptul că în copilărie mergeam de câteva ori pe an la bunicii care locuiesc în Deltă?

Acum ajung mai rar și în Deltă și în Dobrogea, deși locurile astea sunt la o aruncătură de băț de București dar când merg în nordul regiunii caut mereu copilăria care s-a dus de mult: cu casele acoperite cu stuf, cu un borș de pește ca la mama lui, cu bărcuțele de lemn care după ce și-au făcut treaba zeci de ani sunt așezate frumos la poartă sau în curte (oamenii nu se îndură să le arunce), cu liniștea vântului care trece prin stuf și păpuriș, cu broaștele care cântă toată ziua și cu peisajul care se schimbă des în Dobrogea – acum sunt dealuri sterpe, pe vârful cărora găsești ruinele vreunei cetăți antice sau medievale, acum treci prin păduri dese sau pe malul vreunui lac.

Așa am ajuns la Enisala Safari Village, în căutare cu dor nebun de toate astea și-am găsit încă și mai mult, mai multe.

De ce am ales Enisala Safari Village?

În primul rând pentru că e aproape de Cetatea Enisala, care se vede din orice colț al satului de vacanță. Apoi pentru că ne place să mergem în locuri cu poveste, care respectă arhitectura tradițională și unde am auzit noi că se mănâncă bine. Și pentru că nu aveam chef să pierdem prea mult timp pe drum, a contat faptul că Google Maps ne spunea că în 3 ore ajungem la destinație și așa a și fost, chiar dacă am ales traseul cel mai lung (dar cel mai rapid), via A2 până la Constanța, apoi pe A4 până la Ovidiu și mai departe, pe DN 22/E87 până în Babadag și ultimii kilometri pe DJ 223A până la Enisala.

Review pas cu pas:

CAMERA în care am stat – Rotondă – e, de fapt, o suită cu 2 camere (fără ușă între ele): una cu 2 paturi single și cealaltă cu un pat dublu. Când am deschis pentru prima dată ușa camerei și am intrat, eram ca un copil într-un magazin de jucării, atât de tare m-am bucurat să descopăr fiecare piesă de mobilier și fiecare obiect decorativ care erau parte din poveste. Camera e decorată în dulcele stil dobrogean, un amestec de influențe turcești (covoarele din cameră, perdeaua colorată și înzorzonată de la ușa de la intrare – care creează și un mister), grecești (nuanțele de albastru de la geamuri și mobilă) sau deltaice (paturile din piatră și covoarele prinse pe pereți).

Enisala Safari Village


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/destinatii/romania-idei-de-vacanta/cum-fost-la-enisala-safari-village-review.html

DISTRIBUIȚI