DISTRIBUIȚI

Vânturile puternice care poartă nisipul fin dinspre deșert și puternicul râu Colorado erodează rocile din Arizona. Regiunea este cunoscută sub numele de Grand Circle și cuprinde mai mult de o duzină de parcuri naționale, inclusiv Grand Canyon, Bryce Canyon și Parcurile naționale Arches. În această zonă poate fi descoprită o formațiune geologică deosebită – „Horsehoe Bend”.

Horseshoe Bend sau în traducere Cotul Potcoavei se află la 8,7 km în aval de barajul Glen Canyon și Lacul Powell din zona de recreere națională Glen Canyon.

Formațiunea stâncoasă se află la o altitudine de 4.200 de metri deasupra nivelului mării, asta în timp ce râul Colorado se află la 3.200 de metri deasupra nivelului mării, făcând ca diferența de nivel să ne ofere astăzi acest peisaj uluitor.

Formațiunea neobișnuită să află la o distanță de doar 1.2 km de autostrada U.S. Highway 89, și poate fi văzută de pe stâncile abrupte ale părții sudice a Podișului Colorado, cunoscute sub numele de The South Rim sau cu ajutorul unui tur virtual oferit de cei de la google earth.

Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/cotul-potcoavei-peisajul-uimitor-desenat-de-natura-in-zona-marelui-canion-din-arizona/

DISTRIBUIȚI