DISTRIBUIȚI

Nu este dificil de inteles de ce Costa del Sol, din sudul Spaniei, este un asemenea succes printre turistii europeni. Cu nisipul sau alb de pe plaje si cu tufisurile montane de citrice, aceasta intindere de pe coasta Malagai este o bucata minunata de Mediterana pura, prezentand o medie de peste 300 de zile insorite pe an. In ultimii 60 de ani, regiunea a evoluat, astazi, geografia coastei consta intr-o litanie de orase-statiuni sofisticate, precum Marbella si Torre del Mar, care ofera mancare multimii instarite.

In ciuda reputatiei, Costa del Sol de loc de joaca la mare pentru cei bogati si faimosi, vizitatorii ce doresc sa mearga dincolo de plaja vor fi surprinsi de cat de multe are de oferit. Gama variaza de la locatii in natura la cele de tip intelectual, de la windsurfing pana la degustari de vin. Coasta Malagai ofera o gama de aventuri potrivite fiecarui stil, fiecare asezonata cu farmecul unic al Costa del Sol, un amestec de andaluz si mediteranean.

Pentru calatorii insetati de istorie, pestera Nerja, situata in apropierea orasului cu acelasi nume, este un bun punct de pornire. In 1959, primii speologi care au patruns in acest sistem lung de 5 kilometri au descoperit schelete si unelte ce dateaza inca din paleolitic. Vizitatorii pot face turul principalei camere a pesterii si pot privi cateva dintre artefactele excavate. Mai mult decat atat, pestera, despre care se spune ca are o acustica excelenta, gazduieste ocazional reprezentatii de muzica clasica, desi acest lucru a devenit mai rar din cauza grijilor legate de conservare.

Daca preferati sa va petreceti timpul in aer liber, legati-va sireturile la cizmele de catarat si indreptati-va catre parcul national Sierra de las Nieves. Parcul, care se asterne in terenul montan la aproximativ 18 kilometri spre nord de statiunea marina Marbella, ofera catarari si ciclism in peste 200 de kilometri patrati de partii si paduri virgine de pin. Parcul este faimos si pentru nenumaratele sale pesteri verticale, din care cateva ajung pana la adancimi de peste 1000 de metri. Datorita altitudinii sale, parcul este uneori acoperit de zapada in timpul lunilor de iarna, asadar verificati buletinul meteo inainte sa plecati si pregatiti-va pentru frig.

Cand vine vorba de sporturi de apa in Costa del Sol, windsurfingul detine primul loc. Coasta sudica a Spaniei este o adevarata Mecca a acestui sport ; in orice zi, zeci de barci puncteaza orizontul marilor plaje din Costa deoarece grupuri de surferi isi fac loc pe apa. Magazinele de inchirieri de echipament contureaza majoritatea plajelor, si multe statiuni au cluburi de windsurfing unde incepatorii pot acumula primele notiuni in apele relativ calme. Surferii mai experimentati care sunt in cautarea unei provocari pot face o plimbare de o ora si jumatate catre sud-vest, la Tarifa, unde aficionados din toata lumea se aduna pentru a-si testa abilitatile in vanturi si curenti puternici din Stramtoarea Gibraltar.


Read more: http://www.travelwiz.ro/articole-turism/costa-del-sol-spania

DISTRIBUIȚI