DISTRIBUIȚI

Copenhaga este un oraș plin de surprize și contradicții: inovație și tradiție, design ultra modern și clădiri vechi, atmosfere liniștite și seri sociale, toate în aceeași metropolă. Trecând pe străzile din Copenhaga veți descoperi clădirile sale istorice, străzile străvechi, minunatele muzee și galerii de artă, frumoasele grădini Tivoli și cea mai veche reședință monarhică din lume. Capitala daneză este un adevărat muzeu în aer liber, mereu în pas cu vremurile și cu cele mai recente tendințe în modădesign și arhitectură. Îngrijirea și respectul pe care danezii o au pentru capitala lor vă vor uimi! Vă oferim cele 10 lucruri pe care trebuie să le vedeți absolut în Copenhaga pentru a descoperi farmecul și atracțiile sale irezistibile.

1. Mica Sirenă din Copenhaga

Aici se află, pe o piatră, Mica Sirenă din Copenhaga. Pare destul de plictisita, în ciuda numeroaselor vizite pe care le primește în fiecare zi, întorcându-și privirea spre mare, ca și cum ar exprima o nostalgie adâncă spre casa naturii. Mica Sirena este cea mai faimoasă atracție turistică din toată Danemarca și este situată pe malul mării. Autorul danez Hans Christian Andersen a scris povestea Little Mermaid în 1837. În 1909, Carl Jacobs (patron și proprietar al mărcii Carlsberg), profund impresionat de povestea dragostei tragice reprezentată în baletul „Little Mermaid”, a comandat sculptorului Eriksen statuia mica sirena pentru a înfrumuseța portul orașului.

2. Palatul Amalienborg din Copenhaga

Palatul Regal Amalienborg este reședința de iarnă a reginei și găzduiește, de asemenea faimosul balcon pe care l-ați văzut cu siguranță în unele știri sau reviste, din care familia regală salută oamenii pe stradă. Deși castelul este frecventat de cuplul regal, veți avea totuși ocazia să vizitați unele dintre camerele regale somptuoase și elegante pe care regele și regina nu le folosesc zilnic.

3. Parcul Tivoli din Copenhaga

Tivoli este cel mai vechi parc de distracții din lume, unde istoria și tradiția se intersectează în mod constant. Fabulosul parc Tivoli Garden este un punct important de întâlnire pentru localnici: familii cu copii, oameni de afaceri la o pauză de masă, tineri care iau parte la concerte și oameni în vârstă care se plimbă. Când veți fi în grădinile Tivoli și veți vedea focurile de artificii, veți auzi mirosul florilor și notele muzicii rock, aceasta va însemna că la Copenhaga vara tocmai a sosit!

4. Castelul Kronborg

Minunatul Castel Kronborg din Helsingør, la aproximativ 40 minute cu trenul de la Copenhaga, este unul dintre cele mai importante castele renascentiste din Europa de Nord. Cunoscută în întreaga lume pentru Hamletul lui Shakespeare, acest castel este vizitat de aproximativ 200.000 de oameni în fiecare an, inclusiv danezi și turiști din întreaga lume. În 1580, regele Frederick al II-lea a însărcinat, împreună cu alți 113 împărați danezi, fabricarea a cel puțin 40 de tapiserii expuse în prezent într-una din camerele castelului. Copiii nu se vor plictisi datorită broșurii Kronborg, creată pentru cei mici, plină de puzzle-uri și teste ale castelului. Pentru cei mai mari, frumusețea și luxul, sala de bal și vizitarea subsolului închis unde se află statuia eroului național Holger Danske: legenda spune că, în caz de pericol, statuia de piatră a eroului va deveni carne și oase pentru a ajuta patria.

5. Muzeul Național din Copenhaga

Adulții și copiii pot face o baie în istoria regatului danez cu o vizită la Muzeul Național din Copenhaga, printr-o descriere vie a evenimentelor istorice bazat pe jocul de lumină și sunet în interiorul clădirii construită inițial pentru regele Frederick V. Călătoria în timp ce pornește de la o concepție păgân-mistică de preistorie, trece prin secolele medievale și ajunge la lucrările artei contemporane. Puteți să aruncați o privire la corpul îmbălsămat al tânărului Egtved sau să ascultați discursurile scriitorului și criticului danez Georg Brandes. Deși Muzeul Național este inspirat în principal din istoria Danemarcei, uneori pot fi găsite expoziții temporare privind istoria locațiilor exotice precum Groenlanda și America Latină. Dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție, puteți profita de un ghid DIY rapid care vă va oferi o privire de ansamblu asupra celor 10.000 de obiecte cele mai semnificative din muzeu în doar o oră.

6. Turnul Rotund din Copenhaga

Turnul circular din Copenhaga sau turnul rotund este cel mai vechi observator care operează în Europa. De aici stelele au fost urmărite și studiate încă din 1642. Când Christian IV a construit turnul, Danemarca a fost foarte faimoasă pentru descoperirile astronomice ale ingeniosului astronom Tycho Brahe. Când Brahe a murit în 1601, regele a decis să-și continue cercetările chiar în interiorul turnului. În prezent, turnul circular este încă foarte popular pentru amatori și turiștii curioși: cred că observatorul este înconjurat de o platformă externă, din care aveți o vedere magnifică asupra părții vechi ale orașului. Va trebui să mergeți pe stradă pentru a ajunge la platformă, dar vă asigurăm că merită! Observatorul public, așa cum îl vedeți acum, a fost construit în 1929 și de aici este posibil să vedeți mișcările corpurilor celeste prin telescop.

Citește mai mult: https://injurullumii.info/copenhaga-de-nota-10/

DISTRIBUIȚI