DISTRIBUIȚI

Se zice că dacă vrei să faci fotografii mai frumoase trebuie să stai în fața unor puncte de atracție mai interesante, așa că am ales o nouă vacanță, care să mă umple de inspirație. De data aceasta, prin escapadele mele italienești, am ajuns la Milano. Este un oraș al lumii, modern, plin de viață și de modă, fiind o destinație perfectă de city break, dacă ești fan al aventurilor urbane.

Bucură-te de atmosfera din Piața Domului din Milano

Se știe că Milano este capitala modei și fashioniste din întreaga lume vin aici să-și umple bagajele și garderoba de haine, de la firme accesibile și până la cele mai scumpe branduri. Toată această agitație se găsește în Cartierul Modei din Milano, un loc plin de viață și plin de turiști, care aleargă după cele mai cool și trendy piese vestimentare. Nu ai cum să ratezi Galleria Vittorio Emanuele II, o bijuterie arhitecturală de o frumusețe răvășitoare și unul dintre cele mai vechi mall-uri din lume, acoperit de o arcadă dublă care te lasă uimit.

Dacă te concentrezi și nu te lași hipnotizat de discount-urile din magazine, vei ajunge la Domul din Milano, considerat una dintre cele mai impunătoare clădiri religioase din Italia. Și, într-adevăr, construcția este impresionantă, cu cele 135 de turle ale sale și peste 2.000 de statui, fiind o bijuterie gotică de excepție. Îți recomand să cumperi bilet (între 2 și 13 euro, depinde ce secțiuni ale domului dorești să vizitezi) pentru a descoperi interiorul domului și să urci pe „acoperișul” acestuia, de unde priveliștea este absolut minunată, asupra orașului și furnicarelor de turiști.

Mergi pe urmele istoriei în Milano

Un alt obiectiv turistic pe care îl poți vizita este Castello Sforzesco, care obișnuia să fie reședința ducilor din Milano. Intrarea este gratuită și micul castel merită explorat îndeaproape. Mai departe, poți face o pauză în Parco Sempione și, dacă traversezi acest parc superb, vei ajunge la un alt simbol istoric al orașului Milano, Arco della Pace, care exprimă perfect eleganța neoclasică a orașului.

Explorează străduțele din Milano

Un alt loc impresionant din Milano, care nouă ni s-a părut total diferit de vibe-ul orașului, a fost cartierul Navigli, format din mai multe canale înguste, înconjurate de străduțe, de-o parte și de alta, cu o multitudine de restaurante, baruri și cafenele, care fac această zonă să pară plină de viață. Acest cartier ne-a amintit puțin de străzile din Amsterdam.

Desigur, merită să explorezi toate bulevardele orașului Milano și să te bucuri de atmosfera unui oraș agitat, dar și de o gustare tradițională la una dintre restaurantele sale relaxante. Nu ezita să te plimbi cu tramvaiul, orașul fiind împânzit de o rețea uriașă de tramvaie cu tradiție.

Care au fost obiectivele turistice care te-au impresionat pe tine în Milano?

http://www.ghiduri-turistice.info/

DISTRIBUIȚI