DISTRIBUIȚI

Sunt sigură că ați auzit cel puțin o persoană care v-a răspuns prompt „Aaaa, nu ai mare lucru de văzut în Milano, nu merită” când l-ați întrebat dacă i-a plăcut călătoria în capitala modei. Proverbul „fiecare cu gustul lui” (sau cum s-ar traduce mai frumos în engleză „Beauty is in the eyes of the beholder”) se aplică perfect în astfel de situații. Contează foarte mult să îți dorești să vezi partea frumoasă a orașelor pe care le vizitezi, căci sigur există. Așa cum se aplică și vorba lui Moliere care a spus că „Oricâte calități am avea, lumea se uită numai la defecte”, că na, așa suntem noi oamenii, cârcotași.

Orice loc pe care îl vizitezi are un iz specific, care se reflectă în clădiri, oameni, atmosferă și bineînțeles .. în mâncare. Milano este o combinație între tehnologie, modă cât vezi cu ochii, emigranți fără adăpost, cafea bună și ieftină pe alocuri și un mix ciudat de tipuri arhitecturale.

Din punctul meu de vedere, un itinerariu în Milano ar avea această formă:

Galleria Vittorio Emanuele II & El Duomo

Galleria Vittorio Emanuele este cel mai vechi „mall” din Italia și probabil cea mai faimoasă galerie de branduri din Europa, este cea pe care o găsești după imaginile cu Domul atunci când cauți „Milano” în imagini pe Google. Galeria este impresionantă prin cupola de sticlă și eleganța dată de podeaua din marmură. Galleria Vittoria Emanuele este localizată chiar lângă piața Domului, de aceea merge perfect să o vizitezi odată cu Domul și piața acestuia.

Domul din Milano (Catedrala din Milano) este al treilea cel mai important edificiu bisericesc romano – catolic din Italia la care au contribuit peste 60 de arhitecți și ingineri de-a lungul timpului. Arhitectura acestuia se încadrează la stilul gotic și stilul gotic italian și are o înălțime de 108,5 metri. Intrarea în Dom costă 3.50 euro, iar accesul pe terasă pentru panorama asupra orașului este inclus în preț.

Plimbare pe Via della Spiga

Aici vei găsi o străduță foarte cochetă cu branduri de care ai auzit sau nu ai auzit vreodată, cu trenduri care te vor face să pui la îndoială sănătatea mentală a designerilor. Trebuie neapărat să bifezi și acest aspect ce definește cu desăvârșire Milano.

Castelul Sforza

Castelul Sforza (imagine) seamănă mai mult cu o fortăreață, asta și datorită schimbărilor structurale pe care le-a suferit de-a lungul timpului. Castelul era folosit în principiu că reședința a Ducilor și găzduiește ultima statuie a lui Michelangelo pe care nu a reușit să o termine. Intrarea în curtea castelului este gratuită, dar intrarea în muzeele castelului costă aproximativ 5 euro.

Alături castelului se află Parcul Sempione, un loc frecventat de milanezi. Dacă sunteți iubitori de cafea, lângă complexul castelului puteți să va opriți la o cafea ieftină și bună + muzică pe măsură) în Cafe Binario 11.

Înainte să ajungeți la castel, va puteți plimbă prin cartierul Brera, o zona mai artistică a orașului, în care mie mi-a plăcut în special Via Madonnina (imagine).

Arcul de Triumf

Arcul de Rriumf (imagine) sau „Porta Sempione” se află la polul opus al parcului față de Castelul Sforza și îl puteți vedea după o plimbare prin Parcul Sempione.

În această zona am descoperit tramvaiele cochete ale orașului, pe care merită să le admiri. Va puteți opri la o cafea pe bulevardul Corso Sempione pentru a face asta.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-city-break-in-milano-ce-trebuie-neaparat-sa-vezi