DISTRIBUIȚI

Ingrediente Choux a la creme

Coji– 100 ml ulei , 200 ml apa, 200 gr faina, 5 oua, un praf de sare.
Crema– 200 gr amidon, 700 ml lapte, 3 oua, 180 gr zahar, 50 ml lapte pentru dizolvat amidonul, vanilie, un praf de sare.
Decor– frisca vanilata, zahar farin.

Mod de preparare Choux a la creme

  1. Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.
  2. Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
  3. Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.
  4. Turnam aluatul cu ajutorul unui  pos  cu dui sub forma de aveline. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.
    Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata, fara urme de grasime.  Capacele de choux a la cremese taie.
  5. Pregatim crema
  6. Intr-un vas punem laptele la fiert. Separat intr-un bol   se amesteca ouale, cu zahar, praf de sare, amidonul, si turnam lapte rece astfel incat sa putem omogeniza.
  7. Cand laptele a inceput sa dea in clocot se adauga acesta compozitie, se amesteca continuu pana obtinem o crema omogena apoi se adauga vanilie.
  8. Cojile se umplu cu crema de vanilie calda.
  9. Cand crema s-a racit se adauga o avelina din frisca. Se pun capacele si se presara zahar farin .

 

Pofta Buna!

 

sursa: http://bucataria-romaneasca.ro/retete-culinare/choux-a-la-creme.html

DISTRIBUIȚI