DISTRIBUIȚI

Dacă vrei să faci fericit un pasionat de călătorii, îi faci cadou o vacanță ori îi vinzi un pont despre un loc interesant. Dacă vrei să faci fericită o fată, îi faci un cadou. Dacă vrei să faci fericită o TravelGirls, îi spui că în orașul în care urmează să ajungă curg râuri de ciocolată, de praline și că pe străzi miroase a gauffres.

Crede-mă pe cuvânt, Bruxelles sau ChocoB, așa cum i-am zis eu, e un oraș pe gustul fetelor. Sau mai bine, lasă, nu mă crede. Am o idee mai bună. Vrei ca TravelGirls să-ți fie ghid prin capitala Belgiei? Tu trebuie doar să te joci.


Bunătăți locale

Gaufres, praline, frites și bere. Nu neapărat în ordinea asta dar cu siguranță trebuie să le încerci pe toate și nu e chiar ușor. Să le luam pe rând.

Cele mai bune gaufres bruxelloises (au formă dreptunghiulară) le-am mâncat lângă simbolul orașului – Manneken Pis. Cu frișcă, banane, căpșune, ciocolată, caramel sau cu zahăr pudră sau simple, aroma lor înnebunește pe toată lumea, de toate vârstele. Ba chiar e prilej de întâlnire între elevi, după ce ies de la cursuri, în Grand Place.

Buticuri cu ciocolată artizanală și zeci de soiuri de praline sunt la fiecare colț de stradă și vitrinele pline ochi de dulcele ăsta perfect îți fac cu ochiul la fiece pas. E imposibil așadar să treci indiferent. Îți recomand magazinele Leonidas, pentru că e un brand cu tradiție în Belgia iar ciocolata e delicioasă și prețurile nu sunt foarte mari.

Cartofii prăjiți la cornet – frites, cum spune belgianul – costă o nimica toată (mai puțin decât la McDonnald’s ori la KFC ), sunt delicioși și fac parte din patrimoniul…gastronomic, să-i zicem, al Bruxellului. Îi găsești peste tot, mai ales în centrul vechi, pe străduțele adiacente Grand Place.

Cât despre bere, dacă nu cea mai bună, sigur-sigur cea mai variată o găsești la Delirium – celebrul bar care în 2004 a intrat în Guiness Book pentru că au în meniu aproape 2500 de soiuri și mărci de bere.

Αποτέλεσμα εικόνας για gaufres

Αποτέλεσμα εικόνας για praline


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/city-break/chocob-city-break-pe-gustul-fetelor.html