DISTRIBUIȚI

Dacă ți-ai propus să-ți faci vacanța în Grecia, insula Thassos este cu siguranță una dintre cele mai bune alegeri. Plajele însorite cu nisip fin sau cele cu pietricele, importantele situri arheologice și muzeele sunt doar câteva dintre excelentele atracții turistice din Thassos.

Ca să ai temele făcute înainte să pleci în vacanță în Grecia, îți prezentăm câteva dintre obiectivele pe care trebuie neapărat să le vizitezi.

Limenas – locul unde mitologia și istoria se întâlnesc

Limenas este fără dubii pe prima poziție în topul celor mai importante atracții turistice din Thassos. Acesta este principalul oraș de pe insulă, el găzduind o mulțime de situri arheologice ale culturii grecești. Trebuie neapărat să faci o vizită la Muzeul de Arheologie, care deține colecții importante. Muzeul găzduiește aproximativ 1.700 de exponate, unele dintre ele datând din secolul VII î.Hr.

Muzeul de Arheologie este situat chiar lângă Agora Antică. Denumită și Piața Veche, Agora Antică se numără printre cele mai vizitate atracții turistice din Thassos și din întreaga Grecie. Chiar și în prezent se mai pot vedea locurile tarabelor vechi și ale magazinelor din perioada antică. De asemenea, în centrul pieței se pot vizita ruinele mai multor sanctuare.

Datând din secolul V î.Hr., Teatrul Antic din Limenas se numără printre obiectivele pe care trebuie neapărat să le vizitezi dacă îți faci vacanța în Grecia. Și în prezent acesta este un important spațiu cultural unde sunt găzduite diferite festivaluri și evenimente, printre care și Festivalul de Artă Dramatică.

Nu în ultimul rând, dacă vrei să înțelegi și mai bine viața locuitorilor din Limenas, poți să-ți petreceți câteva zeci de minute la Muzeul Folcloric. Aici sunt expuse diferite obiecte vechi de uz casnic, porturi populare și nu numai.

Giola – piscina naturală

Când vine vorba de frumuseți naturale, insula Thassos este locul potrivit. Printre ele se numără și Giola, piscina naturală, situată în regiunea Astris. Cei care vin aici pot face sărituri de la înălțime, bucurându-se de apa cristalină de un albastru-verzui intens.

Drumul până la Giola nu este însă cel mai simplu de parcurs. Vei avea de mers cam 2 km pe jos, însă distanța merită, având în vedere că piscina naturală este una dintre cele mai interesante atracții turistice din Thassos.

Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-cele-mai-interesante-atractii-turistice-din-thassos

DISTRIBUIȚI