DISTRIBUIȚI

Anglia nu este tocmai o destinație de vară, iar plajele sale nu vor rivaliza niciodată cu stațiunile sclipitoare de la Mediterana sau locațiile exotice din Oceanul Indian. În schimb, dacă îți dorești un sejur liniștit, în care să nu suferi de cald și nici să fi nevoit să te lupți cu mulțimi de turiști pentru un petic de nisip, atunci cu siguranță te vei îndrăgosti iremediabil de plajele englezești. Aici temperaturile sunt suportabile, chiar și în toiul verii, și majoritatea zonelor de coastă au rămas neamenajate, astfel încât te poți bucura de peisaje naturale excepționale. Iată câteva dintre cele mai frumoase plaje din Anglia, unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță deosebită.

Porthcurno, Cornwall

Cu ape perfect albastre și fâșii uriașe de nisip, ai crede că Porthcurno este vreo stațiune din Insulele Canare. Totuși, această plajă spectaculoasă, considerată cea mai frumoasă din Marea Britanie, se află în regiunea Cornwall. Pornind de la o uriașă parcare, pe o potecă ce se strecoară printre dealuri înverzite, ajungi la o plajă cu nisip fin, flancată de stânci înalte. Apa este mai tot timpul caldă, iar peisajele minunate te îndeamnă la visare. Nu este greu să-ți dai seama de ce Porthcurno este una dintre cele mai îndrăgite plaje din Anglia, în timpul sezonului cald.

 

Man O’War Beach, Dorset

Cu arcuri impresionante săpate în stâncile din calcar și priveliști excepționale dinspre traseul South West Coast, Doreset este o alegere minunată când vine vorba de plaje frumoase. Man O’War Beach se află în topul celor mai pitorești locuri din această regiune, mai ales că nici nu este invadată de prea mulți turiști. Man O’War Beach este și un loc perfect pentru bălăcit, cu ape foarte curate, iar plaja este dintr-un amestec de nisip fin și pietricele.

 

Steephill Cove, Isle of Wight

Această plajă este una dintre cele mai izolate din Anglia, dar efortul de a ajunge până acolo merită din plin. Nu există șosea, așa că va trebuie să mergi pe jos, dar nici nu vei fi întâmpinat de prea mulți oameni, magazine și gălăgie, ca în alte locuri din Isle of Wight. În schimb vei descoperi un golf colorat, cu o atmosferă mediteraneană, bărci de pescari care se clatină alene pe valurile line, piscine naturale și… mulți homari. Plaja în sine este un amestec de pietriș și nisip fin și, deși nu dă aceeași impresie „tropicală” precum alte plaje din Anglia, Steephill Cove își are propriul farmec pe care îl vei putea descoperi îndată ce ajungi în acest loc.

 

Botany Bay, Kent

Cu siguranță cel mai pitoresc loc din Kent, Botany Bay este faimos mai ales pentru stâncile uriașe din calcar și turnurile ce par să „crească” din valurile înspumate. Vizitează acest loc la reflux, atunci când apa mării descoperă piscine din pietre, un recif din calcar, considerat unul dintre cele mai frumoase din Marea Britanie, și o mulțime de fosile vechi de milenii. Nimic nu se compară cu o plimbare relaxantă pe această plajă, ce se încheie în Broadstairs, unde te poți delecta cu sandviciuri și suc la tarabele colorate de pe faleză.

 

Winterton Beach, Norfolk

Winterton este cel mai bine păstrat secret din Norfolk. Acest sat pitoresc este așezat pe malul mării, lângă o plajă enormă și un sat de vacanță simpatic, cu mici cabane ce par a fi căsuțe de hobiți. Plaja este înconjurată de iarbă înaltă și dune de nisip, unde și-au făcut casa o mulțime de animăluțe. După ce te plictisești de atâta admirat, fă o oprire la singura cafenea de lângă plajă unde poți degusta cele mai bune prăjituri de casă.

 

Bamburgh, Northumberland

Dacă o plajă cu nisip alb la poalele unui castel din secolul al XII-lea nu este suficient, atunci ce spui de panorame spectaculoase peste Insulele Farne? Coloratul sătuc Bamburgh se mândrește cu una dintre cele mai pitorești plaje din Anglia. În apropiere, Ross Back Sands oferă 5 kilometri de plaje și dune neatinse de om, unde nu prea ai șanse să te întâlnești cu prea mulți oameni. Tot din Bamburgh poți face excursii cu barca până pe Insulele Farnes, paradisul focilor și al păsărilor marine.

 

Read more at: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-cele-mai-frumoase-plaje-din-anglia-pentru-o-vacanta-deosebita

 

DISTRIBUIȚI