DISTRIBUIȚI

Parcurile naționale din Statele Unite ale Americii sunt „must do” pentru cei care doresc să experimenteze imensitatea teritoriului american. De la profundul sud-vest spre coasta atlantică, am selectat opt dintre cele mai frumoase parcuri naționale americane care merită să fie vizitate cel puțin o dată în viață.

Un tur printre marile parcurile este ideal fie pentru cei care doresc să facă o călătorie cu mașina cât și pentru cei care doresc să se relaxeze de-a lungul unui traseu cu autobuzul sau chiar cu un tren de epocă. Cultura americanilor nativi, panoramele nesfârșite ale vestului american și natura bogată a parcurilor de pe coasta de est vor fi lucrurile pe care le veți aprecia cel mai mult în ghidul nostru pentru cele mai frumoase itinerarii.

Cum și când să vizitezi parcurile naționale americane

Cei care intenționează să viziteze parcurile sud-vest americane vara, Grand Canyon sau Monument Valley, vor trebui să se apere de căldură: temperaturile pot ajunge la 40 de grade. Se recomandă monitorizarea condițiilor meteorologice de pe site-ul instituțional care colectează toate informațiile despre parcuri. Pentru unele dintre ele, este de asemenea recomandat să rezervați accesul la cele mai cunoscute puncte de vedere: Cadillac Mountain, de exemplu, în Parcul Național Acadia din Maine, pe coasta de est, este unul dintre cele mai populare și, prin urmare, cel mai aglomerat loc pentru al vizita la apus sau la răsărit. Deși New York rămâne destinația de vară cea mai populară din SUA, parcurile naționale americane nu vor dezamăgi nici un călător.

Grand Canyon (Arizona)

Patrimoniul Mondial UNESCO și situat în Arizona, Parcul Național Grand Canyon este caracterizat de câteva formațiuni geologice care datează de la 1800 milioane de ani. Cei care doresc să surprindă frumusețea acestei minuni geologice pot alege malul sudic (South Rim) sau cel nordic (North Rim). South Rim poate fi accesat din două intrări, Moqui și View Desert. Mai puțin turistic, malul nordic oferă un peisaj caracterizat prin mai multă vegetație. Grand Canyon nu poate lipsi absolut în turul american de parcuri.

Yellowstone (Idaho, Montana și Wyoming)

Cu peste două milioane de acri de lacuri, cascade, canioane, păduri și munți, Parcul Național Yellowstone se întinde pe trei state americane și include cel mai mare grup de gheizeri din lume. Old Faithful (Vechiul Credincios) este cel mai faimos gheizer și este numit pentru frecvența erupțiilor sale. În parcurile americane, Yellowstone este probabil favoritul fanilor fenomenelor vulcanice: cei care nu au intenția de a-și petrece vacanțele în Islanda au o alternativă valabilă.

Yosemite (California)

O comoară californiană de aproape 750.000 de hectare, cunoscută pentru cascade, sequoia giganți, văi, lacuri, pajiști și stânci de granit impunătoare. Pătrunși în peisaj există sute de specii de animale sălbatice, inclusiv urși negri, lei de munte și lilieci. De văzut musai cele mai cunoscute roci de granit: Half Dome și El Capitan. Pentru cei care intenționează să facă California coast to coast fără a renunța la frumusețea marilor parcuri naționale americane, Yosemite este o oprire de ne-pierdut.

Muntele Rushmore (Dakota de Sud)

Aproximativ trei milioane de oameni vizitează Muntele Rushmore în fiecare an cu vârfuri între iunie, iulie și august. Recunoscut de toți ca un simbol al libertății americane, Muntele Rushmore este probabil cel mai renumit complex sculptural din lume pentru chipurile celor patru președinți americani: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosvelt și Abraham Lincoln. Merită vizitat Muntele Rushmore și pentru frumusețea masivului Black Hills și plimbărilor printre blocurile de granit uriașe. Muntele Rushmore nu poate să lipsească în turul printre cele mai frumoase parcuri naționale americane pentru cei care doresc să experimenteze simbolurile istoriei locale.

Monument Valley (Arizona și Utah)

Printre cele mai pitorești parcuri naționale americane și situat pe Rezervația indiană Navajo Tribal Park, Monument Valley este itinerarul clasic pentru cei care doresc să trăiască experiența americană printr-o călătorie on the road. De-a lungul drumului Scenic Drive, un itinerar obligatoriu de 17 mile pentru iubitorii de mașini, va fi posibil să se observe formațiunile specifice rocă, fiecare cu propriul nume: Elephant ButteThree SistersThe Hubși multe altele. Pentru cei care doresc să se relaxeze în vacanță, există tururi organizate de 10 ore care pleacă din orașele din apropiere, Flagstaff și Sedona.

Citeste mai mult: https://injurullumii.info/cele-mai-frumoase-parcuri-nationale-americane/

DISTRIBUIȚI