DISTRIBUIȚI

Cehia este o țară în care, adesea, ai senzația că te-ai întors în timp. Multe dintre orașele sale au rămas neschimbate de secole, impresionând cu arhitectura lor deosebită și cu un vibe medieval autentic, pe  care în puține locuri îl mai găsești. Care sunt cele mai frumoase orașe din Cehia? Lăsând la o parte Praga, care cu siguranță este pe lista oricărui turist, iată o listă cu cele mai fermecătoare orașe din această țară: 

Kroměříž

Kroměříž este unul dintre cele mai fermecătoare orașe istorice din Cehia. Fondat în 1260, orașul găzduiește clădiri vechi din secolul XVII, atunci când majoritatea construcțiilor au fost refăcute, după distrugerile masive din timpul Războiului de 30 de ani.

Palatul Arhiepiscopal din Kroměříž este impresionant, atrăgând anual mii de turiști. Acesta reprezintă, de fapt, un complex de clădiri construite în secolul al XV-lea în stil renascentist, palatul și grădinile sale fiind pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Dacă ajungi aici vară, vei fi uimit de coloristica florilor din aceste grădini minunate. Centrul vechi este superb, fiind una dintre atracțiile acestui oraș.

Olomouc

Având la bază o așezare întemeiată de romani, Olomouc este unul dintre cele mai importante orașe din Cehia. Acesta datează din secolul al X-lea, fiind în prezent un centru studențesc și cultural de seamă al țării. Coloana Sfintei Treimi din Olomouc, un monument de artă barocă, se află în patromoniul UNESCO. Într-o plimbare în centrul vechi, situat între două piețe (Horni și Colni), puteți admira arhitectura deosebită a clădirilor încărcate de istorie.

Český Krumlov

Cehia abundă în locuri de importanță istorică, iar orașul Český Krumlov nu face excepție. Acesta este un superb oraș medieval aflat în Boemia de sud, care practic a rămas neschimbat din  secolul al XVIII-lea. Este unul din principalele puncte de atracție ale Cehiei, fiind și el pe lista UNESCO. Castelul Krumlov, care datează din secolul XIII, este impresionant –  acesta este format din mai multe clădiri istorice și un palat. Podul cu trei nivele este și el o altă atracție, având o înălțime de 40 m și o lungime de 30 m. Odată ajuns în acesta zonă, puteți să vizitați și împrejurimile, unde, de exemplu, veți putea vedea una dintre cele mai vechi mănăstiri ale țării, Zlatna Koruna. Puteți face și rafting pe râul Vlatva.

Karlovy Vary

Faima stațiunii Karlovy Vary a ajuns în toată Europa. Celebru pentru băile sale termale, orașul Karlovy Vary este situat în nord-vestul Cehiei, la poalele Munților Metaliferi. Proprietățile miraculoase ale apelor termale atrag turiști de pe tot continentul. Stațiunea se află la trei ore de Praga și este o oază de liniște și relaxare, într-un decor fermecător. Cine vrea să se cazeze aici, poate găsi o mulțime de resorturi de lux, cu oferte spa la cel mai înalt nivel. Clădirile orașului sunt superbe, majoritatea datând din perioada Renașterii.

Citește mai mult: https://life.ro/cele-mai-frumoase-orase-din-cehia/

DISTRIBUIȚI