DISTRIBUIȚI

Șoseaua Transfăgărășan este considerată drept cel mai frumos drum din România și pe bună dreptate. Zecile de curbe strânse, panoramele cu munții Făgăraș și minunatele obiective turistice de-a lungul său fac din Transfăgărășan o adevărat destinație de vacanță. Dacă vrei și tu să parcurgi acest traseu, noi îți prezentăm toate obiectivele turistice pe care le poți vizita de-a lungul șoselei Transfăgărășan.

Unde se află Transfăgărășan

Șoseaua Transfăgărășan sau DN 7C pornește din localitatea Bascov, județul Argeș, lângă Pitești. Traseul merge spre nord și se termină în localitatea Cârțișoara, aflată la 50 de kilometri de Sibiu și 104 kilometri de Brașov. Traseul are 151 de kilometri și urcă până la altitudinea maximă de 2042 de metri, la Bâlea Lac.

O porțiune de 27 de kilometri din Transfăgărășan este închisă timp de opt luni pe an, iarna și primăvara, datorită pericolului de avalanșe sau căderi de stânci. Este vorba despre porțiunea cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – județul Argeș) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – județul Sibiu). De regulă, drumul este deschis complet la mijlocul lui iunie și se închide la sfârșitul lui octombrie. Iarna, de la Bâlea Cascadă poți ajunge la Bâlea Lac cu telecabina.

Mănăstirea Curtea de Argeș

Singurul oraș de pe traseul Transfăgărășan este Curtea de Argeș, unde nu ai voie să ratezi mănăstirea cu același nume. Unul dintre cele mai populare obiective turistice din România, Mănăstirea Curtea de Argeș datează de la începutul secolului al XVI-lea, fiind ctitorită de domnitorul Neagoe Basarab. De acest lăcaș de cult se leagă o mulțime de legende, inclusiv cea a Meșterului Manole și a soției sale Ana. Această mănăstire este și locul de veci al membrilor familiei regale românești.

Program de vizitare Mănăstirea Curtea de Argeș:

  • vara: 08:00-20:00
  • iarna: 09:00-17:00

Cetatea Poenari

Un alt obiectiv turistic fascinant, Cetatea Poenari este un monument istoric din secolul al XIV-lea, aflat pe un vârf de munte ce domină Cheile Argeșului. Cetatea Poenari are cinci turnuri de apărare, iar zidurile fortăreței au 2-3 metri grosime. Atenție, pentru a ajunge la ruinele cetății trebuie să urci nu mai puțin de 1.480 de trepte. În schimb, efortul merită pe deplin, deoarece panoramele pe care le poți admira de la înălțime îți vor tăia răsuflarea.

Program de vizitare Cetatea Poenari:

  • luni-duminică: 09:00-18:00

Biete de intrare la Cetatea Poenari:

  • adulți: 5 lei
  • copii, studenți, pensionari: 2 lei

Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-cele%20-mai-importante-obiective-turistice-de-pe-transfagarasan

DISTRIBUIȚI