DISTRIBUIȚI

Știai că statul Canada are mai multe lacuri decât întreaga lume laolaltă, mai mult de 50% din lacurile planetei? Aceste ape, îmbinate cu munții absolut incredibili ai Canadei, câmpurile sale de gheață, lacurile cristaline, vegetația și fauna de munte, plus parcurile și grădinile, transformă Canada în locul perfect de vacanță pentru pasionații de natură. Iată câteva dintre cele mai frumoase locuri pe care le poți vizita în Canada.

Parcul Național Banff

Parcul Național Banff este probabil cel mai frumos parc național al lumii datorită peisajelor sale dramatice create de natura sălbatică. Munții stâncoși colosali, ghețarii uriași, lacurile de culoarea smaraldului și cascadele care curg în canioane impresionante sunt câteva dintre elementele naturii pe care ai ocazia să le descoperi aici. Acestea sunt împodobite cu păduri adânci, flori de culorile curcubeului, lanuri alpine, care fac din acest peisaj o adevărată vedere de poveste, care pare ireală.

Parcul Național Jasper

Parcul Național Jasper este cel mai mare parc național canadian din regiunea Rocky Mountains, fiind situat în provincia Alberta. La fel ca în Parcul Național Banff, aici privirea ta va fi surprinsă de cele mai albastre lacuri care par de pe altă planetă, râuri reci, câmpii de gheață și cascade magice. Parcul este raiul pasionaților de trekking, care au ocazia să urmeze poteci înghețate care traversează Rocky Mountains.

Stanley Park

Stanley Park, din Vancouver, este situat pe peninsulă și atrage 8 milioane de turiști anual datorită plajelor sale întinse, cărărilor de trekking atât amenajate, cât și neamenajate, cel mai mare acvariu din Canada și hectare întregi de gazon. Te poți bucura de aqua parcuri, grădini mari, locuri de relaxare la piscina și spații de joacă pentru copii. Datorită acestor facilități, Stanley Park este unul dintre cele mai impresionante parcuri urbane din lume.

Lacul Ontario

Lacul Ontario desparte SUA de Canada, fiind delimitat de provincia Ontario în partea canadiană și statul New York în partea americană, granițele găsindu-se undeva la mijlocul lacului. Numele acestei ape întinse se traduce ca „Lacul apelor sclipitoare”, fiind alimentat în principal de râul Niagara. Lacul Ontario este de o frumusețe deosebită și atrage turiștii pasionați de pescuit, sporturi de apă și călătorii în căutare de cele mai frumoase apusuri.

Capilano Suspension Bridge Park

Dacă ești curajos și vrei o plimbare aventuroasă, îți recomandăm să vizitezi parcul Capilano Suspension Bridge în Vancouver, British Columbia. Aici există șapte poduri suspendate, la peste 30 m de sol. Unele poduri înconjoară copacii și sunt sigure chiar și pentru copii, care adoră acest tip de distracție. Alte poduri sunt mai înguste, de granit, numite cliffwalks, care traversează parcul. Mai există și podul suspendat deasupra canionului format de râul Capilano, care străbate la o distanța foarte mică o cascadă impresionantă.

Lacul Moraine

Lacul Moraine este unul dintre cele mai frumoase lacuri ale Canadei și se găsește în Valley of the Ten Peaks, la 1,885 m altitudine. Atunci când este completat cu apa topită de pe munți, lacul prinde o nuanță absolut inedită de albastru, datorită reflexiei luminii în rocile din apropiere. Fă-ți curaj și urmează The Rockpile Trail, care înconjoară lacul. Pe lângă Lacul Moraine, îți recomandăm să vizitezi Lacul Superior, Lacul Abraham sau Lacul Louise.

Butchart Gardens

Butchart Gardens este o grădină botanică din British Columbia, care atrage peste 1 milion de vizitatori străini anual, fiind cunoscută la nivel mondial ca una dintre cele mai frumoase grădini botanice ale lumii și o comoară cu care Canada se mândrește. Grădinile au strâns, de peste un secol, numeroase sortimente de flori și plante decorative, organizate pe zone, pentru deliciul vizitatorilor. Parcul este decorat cu o colecție impresionantă de statui de bronz, pavilioane, carusele și este casa a celor mai simpatice păsări colorate din Canada.

sursa: https://www.ghiduri-turistice.info

 

DISTRIBUIȚI